Drugi športi

Kavčič kljub bolečinam v desnem kolenu čez prvo oviro na portoroškem turnirju, zmaga Žemlje nad novincem

Portorož, 08. 08. 2017 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski teniški igralec je opravil s prvim nasprotnikom, ki mu ga je naklonil turnir Slovenia Open Zavarovalnica Sava v Portorožu. Ljubljančan je prepričljivo ugnal ruskega tenisača Jevgenija Karlovskija (6:4, 6:4), njegov naslednji tekmec pa bo Aldin Setkić, ki je izločil nesrečnega Toma Kočevarja Dešmana (6:2, 6:7(4), 6:4).Grega Žemlja, je v prvem krogu nadigral 19-letnega debitanta na turnirjih challenger iz Ljubljane Grego Boha (6:1, 6:2).

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič FOTO:

Prvi nosilec teniškega turnirja Slovenia Open Zavarovalnica Sava v Portorožu, trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič, je uspešno preskočil prvo oviro na poti do sedemnajstega naslova na turnirjih serije challenger. Manj uspeha je imel Tom Kočevar Dešman, ki je po dveh urah in pol nesrečno izgubil proti predstavniku iz BiH. Tridesetletni Ljubljančan, ki je zadnje mesece v odlični formi, saj je pred prihodom na slovensko obalo v Kanadi osvojil dva challengerja, je v dobri uri igre premagal kvalifikanta iz Rusije Jevgenija Karlovskija s 6:4 in 6:4. V naslednjem krogu ga čaka Aldin Setkić, ki je preprečil slovenski obračun, saj je s 6:2, 6:7 (4) in 6:4 ugnal slovenskega reprezentanta Kočevarja Dešmana.

Kavčič kljub zmagi ni bil nasmejan. Pred dvobojem je moral vzeti protibolečinsko tableto zaradi bolečin v desnem kolenu in deloval je precej skeptično glede nadaljnjih nastopov v Portorožu. "Povedali so mi, da gre za vnetje, zato sem vzel tableto, ki mi je pomagala, a ne povsem. Upam, da bo jutri vse v redu, da se ne bom zbudil z oteklim kolenom, sicer bom moral odpovedati nastop, saj me čez tri tedne čaka nastop na US Opnu, za katerega trdo delam že celo leto," je dejal Kavčič. Še bolj nezadovoljen je bil Kočevar Dešman, ki je izgubil tesen dvoboj in to potem, ko se je v tretjem nizu že vrnil nazaj v igro. "Jezen sem zaradi poraza, zadovoljen pa sem lahko, da sem dokazal, da sodim na turnirje challenger. V prihodnosti se jim bom bolj posvetil, saj je to edina pot, da izboljšam svojo uvrstitev na razpredelnici." 

Grega Žemlja, je v prvem krogu nadigral 19-letnega debitanta na turnirjih challenger iz Ljubljane Grego Boha (6:1, 6:2), pa se bo srečal s šestim nosilcem Filipom Krajinovićem iz Srbije.  Medtem ko je bil mladi Boh zadovoljen z izkušnjo igranja na osrednjem igrišču ter dejstvom, da se je lahko pomeril z legendo slovenskega tenisa, je Žemlja dejal: "Če bi v svoji karieri več dvobojev odigral tako sproščeno kot danes, bi verjetno dosegel marsikaj več. A tako pač je in zdaj je prepozno za objokovanje." Ob Kavčiču ima drugi krog zagotovljen tudi 18-letni Ptujčan Sven Lah - pomeril se bo s hrvaškim kvalifikantom Frankom Škugorjem, ki je z zmago nad drugim nosilcem Nemcem Petrom Gojowczykom pripravil do zdaj največje presenečenje na turnirju.

Poleg drugega nosilca so se od challengerja z nagradnim skladom 43.000 evrov poslovili še trije postavljeni igralci. Slovaka Lukaša Lacka (4.) je med gledalce poslal 19-letni Španec Jaime Delgado Fermosell, ki je za nastop na glavnem turnirju prejel povabilo organizatorja (6:4, 3:0), za Belorusa Jegorja Gerasimova (5.) pa je bil usoden zmagovalec Portoroža 2015 Italijan Luca Vanni (7:5, 6:3), Slovak Jožef Kovalik (8.) pa je izgubil s Špancem Pedrom Martinezom (1:6, 6:3, 7:5).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.