Drugi športi

Kavčič ne bo pomagal Sloveniji

Ljubljana, 03. 07. 2015 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je odpovedal nastopu za Slovenijo na bližnjem Davisovem pokalu proti Slovenije. Razlog za to odločitev ni samo počitek, zaradi številnih poškodb ampak predvsem izpolnitev norme za pridobitev ATP pokojnine.

Kapetan reprezentance Blaž Trupej to pot ostal brez Blaža Kavčiča.
Kapetan reprezentance Blaž Trupej to pot ostal brez Blaža Kavčiča. FOTO: Damjan Žibert

Blaž Kavčič bo zaradi trenutne situacije s poškodbami in slabše fizične pripravljenosti izpustil reprezentančno tekmo Davisovega pokala proti Izraelu. "V zadnjih sezonah sem imel neverjetno veliko število poškodb in operacij, zaradi česar so bile sezone precej krajše. V stanju kakršnem sem, vnetje pri kolku in bolečine v stopalu, bi lahko nastopil eno tekmo, v najboljšem primeru eno tekmo posameznikov in dvojiice. Kljub temu sem vedno do sedaj uspel podrediti individualno kariero, izpustiti nekatere turnirje in se udeležiti reprezentančnih tekem. To mi v resnici nikoli ni bilo težko, saj je igranje za svojo državo na tekmah Davis Cup nekaj najlepšega, kar teniški igralec lahko doživi v svoji karieri. " je po odpovedi povedal 107. na lestvici ATP.

Blaž Kavčič želi pridobiti normo za ATP pokojnino.
Blaž Kavčič želi pridobiti normo za ATP pokojnino. FOTO: Damjan Žibert

Svojo energijo bo v času Davisovega pokala usmeril v turnirje na pesku in travi, kjer bo poskušal doseči enega najpomembnejših ciljev v njegovi karieri: "Imam namreč le še dve sezoni časa, da dosežem normo za pridobitev ATP pokojnine, kar pomeni odigrati zadostno število ATP turnirjev na leto. Zaradi številnih težav s poškodbami je pri mojih letih vsaka sezona zame še kako pomembna, saj je vprašanje koliko časa bom uspeval ostajati v dovolj dobri fizični pripravljenosti za kosanje z ostalimi najboljšimi igralci na svetu."

Kavčič, ki je v drugem krogu slovitega Wimbledona izgubil proti Francozu Gillesu Simonu z 1:6, 1:6, 7:6 in1:6, si še pušča odprta vrata za igranje za reprezentanco. Kot dodaja bo tudi v bodoče vedno na voljo reprezentanci, če ga bo potrebovala.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mkug5g
03. 07. 2015 18.21
+0
da ga ni sram, sam dnar mu gre po glav
MM?
03. 07. 2015 13.53
+12
Sicer pa pravilna odločitev. Slovenija mu ne bo dala penzije.
MM?
03. 07. 2015 13.51
+13
"Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je odpovedal nastopu za Slovenijo na bližnjem Davisovem pokalu proti Slovenije." Tole ti pa pove prav vse o "novinarstvu" na 24 ur.
Uporabnik458403
03. 07. 2015 13.50
+8
Slovenec, ki se je odpovedal nastapu v davisoven pokalu proti sloveniji. To pomeni, da bi istocasno igral na obeh strani mreze