Drugi športi

Kavčič po številnih prekinitvah proti Diezu ostal brez uvrstitve na US Open

New York, 26. 08. 2016 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Blaž Kavčič je v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev na glavni del turnirja za grand slam US Open v New Yorku doživel poraz proti Kanadčanu Stevenu Diezu s 6:1, 2:6 in 4:6. Po tekmi, ki je bila zaradi nepričakovanega dežja kar dvakrat prekinjena, je dejal, da je bil nasprotnik enostavno predober in mu je čestital

Blaž Kavčič.
Blaž Kavčič. FOTO: Reuters

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je po sredini zmagi v prvem krogu kvalifikacij proti domačinu Austinu Krajicku s 7:5 in 7:6 (2) stopil v drugi krog z optimizmom, saj je menil, da bi štiri leta mlajšega Kanadčana lahko premagal, kljub temu, da je Steven Diez precej višje na lestvici ATP. Kavčič je uvrščen na 327. mesto, Kanadčan pa na 163. mesto. Kavčič je začel dobro in nasprotniku v prvem nizu takoj odvzel servis, nakar je začelo deževati in tekma je bila prekinjena. Po uri premora je Kavčič nadaljeval silovito, spet odlično serviral in povedel s 4:0. Diezu je do konca prvega niza uspelo osvojiti le eno igro. Drugi niz se je začel obratno, Kavčič je takoj izgubil igro na svoj servis. Tekma bi se lahko obrnila na eno ali drugo stran do izida 2:3 za Dieza, ki je nato zaigral odlično in pobral vse igre do konca niza. Sledila je nova prekinitev zaradi dežja, Kavčič pa je na začetku tretjega niza povedel na svoj servis z 1:0. Igralca sta bila skupaj do izida 3:3, ko je Diez naredil prvi break in nato tekmo suvereno pripeljal do konca, saj je dosegal točke, ki so se občasno zdele nemogoče, Kavčiču pa ni šlo.

"Po prvi prekinitvi sem zelo dobro igral, nato pa imel občutek, da mi prekinitve malo škodijo. Na koncu to ni pomembno. Pomembno je, da je zmagal boljši igralec. Boril sem se po najboljših močeh. Če bi se nekaj žog drugače obrnilo, bi lahko jaz dobil tekmo, ampak tenis je na žalost tak šport, da včasih odloči nekaj točk in danes so bile te točke na njegovi strani," je dejal Kavčič. Po porazu je bil razočaran, ker se je dobro počutil zaradi dobrih servisov, ki pa niso bili dovolj. "Tudi sam sem imel občutek, da mu je vse uspevalo, ampak mislim, da je danes igral blizu svojega maksimuma. Tiste tvegane žoge so padle blizu črte in tudi tiste lepe žoge je dobro odigral, bil je zelo agresiven in praktično ni naredil skoraj nobene napake. Zelo redko se zgodi, da ne dosežem breaka v celem nizu, ampak nisem imel nobene priložnosti," je dejal. Na vprašanje o prekinitvah zaradi dežja je Kavčič odgovoril, da se to včasih zgodi, vendar se na to pripravi. "Čeprav je bilo tokrat presenečenje, pa ponavadi nekako vem tisto rutino, da se umirim, stuširam, dobro potem ogrejem, ampak mislim, da danes to ni bil problem. Nasprotnikova igra je bila predobra in potrebno mu je čestitati ter iti naprej."

Glavni del turnirja US Open, kjer sta prva nosilca Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams, se začenja v ponedeljek. Pred Kavčičem so v prvem krogu kvalifikacij izpadli Dalila Jakupovič, Blaž Rola in Grega Žemlja. Na glavnem delu turnirja pa bodo nastopile Katarina Srebotnik v ženskih dvojicah z Andrejo Klepač ter Polona Hercog posamično.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadinho10
26. 08. 2016 13.46
Zelo redko se zgodi, da ne dosežem breaka v celem nizu............ glede na rezultate, ki jih dosega blaz pa njegov polozaj na atp lestvici, me je kar strah vprasati koliko jih potem izgubi?