Kavtičnik in Prošt s Slovenijo na SP

Selektor slovenske rokometne izbrane vrste Boris Denić je bil primoran v zasedbo vrniti rekonvalescenta Vida Kavtičnika in vratarja Primoža Prošta.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denić je bil zaradi poškodb in bolezni primoran v nekaj izrednih ukrepov. Čeprav je že na samem začetku jasno in glasno povedal, da je Vida Kavtičnika in Primoža Prošta povabil na priprave predvsem z namenom, da sta del pogona in se s tem privajata na skorajšnjo vrnitev v zasedbo, bosta omenjena nepričakovano odpotovala na svetovno prvenstvo. Pot v Španijo jima lahko prepreči le poškodba, a zdi se, da sta ta hip med bolje pripravljenimi v zasedbi.

"Najbolj me skrbi, da po vseh teh zdravstvenih težavah nimamo več nobenega manevrskega prostora v primeru nove poškodbe, rokomet pa je telesno izjemno zahteven šport, poln kontaktov,'' je na novinarski konferenci povedal Ljubljančan na klopi slovenske izbrane vrste, ki bo svoje izbrance odpeljal na prijateljski turnir na Dansko.

Rokometna tekma Slovenija - Alžirija - 2

Vid Kavtičnik (Foto: Damjan Žibert)

Kavtičnikovo koleno ne zateka …
"Imam dober občutek, delam po predvidenem programu, koleno pa mi ne zateka. Na treningih sledim soigralcem pri delu in vesel sem, da je tako. Vesel sem, da sem se znova vrnil v reprezentanco, ki je zelo kakovostna, pa tudi soigralci so me zelo dobro sprejeli," je na temo vrnitve v izbrano vrsto dodal Velenjčan, sicer član francoskega Montpellierja, ki je po dolgotrajni rehabilitaciji hitro ujel tekmovalni ritem.

Proštu žal Skoka in Lesjaka
"Na takšen način si zagotovo nisem hotel zagotoviti nastopa v Španiji. Žal mi je Skoka in Lesjaka, a naredil bom vse in po najboljših močeh pomagal reprezentanci," je ob vrnitvi v izbrano vrsto dodal Trboveljčan, ki je doslej kot edini v stavniški aferi, ki je pretresla Francijo in rokometni Montpellier, priznal, da je stavil.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
lionelmessi10 02.01.2013 19:30:44
to je bol okrepitev in srečna novica kot pa kaka škoda,da gre Kavtričnik pa da ne gre Iklavčič...VId je po 8 mesecih brez rokometa trenutno še vseeno bolšđi od Miklavčiča,pa če je ta v polnem tekmovalnem ritmu+ tega ma še Kavtičnik izkušnje ki jih nuca sorazmerno mlada repka.
Več komentarjev