Drugi športi

Derbi pripadel Radwanski, Kerberjeva se je rešila izpada, Doković potrdil dvig forme, Federer brez težav

London, 08. 07. 2017 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Prva nosilka Wimbledona Angelique Kerber je bila ob zaostanku s 4:6, 2:4 na robu izpada, a se ji je uspelo izviti iz mišje zanke. Na koncu je v šestnajstini finala izločila Shelby Rogers (4:6, 7:6, 6:4). Za 'nagrado' jo v osmini finala čaka Garbine Muguruza, ki letos v Wimbledonu še ni oddala niza. Derbi med Agnieszko Radwansko in Timeo Bacsinszky pripadel Poljakinji. Napredoval je tudi Novak Đoković.

Kerberjeva se je prebila v osmino finala, a hodila po tankem ledu.
Kerberjeva se je prebila v osmino finala, a hodila po tankem ledu. FOTO: AP

Angelique Kerber, prva igralka sveta in lanskoletna finalistka Wimbledona, je v šestnajstini finala imela precej dela s 70. igralko sveta Shelby Rogers. 24-letnica je vodila že s 6:4 in 4:2, nato pa v sedmi igri drugega niza zapravila brejk žogo, Kerberjevi pa je nato uspel popoln preobrat. Drugi niz je dobila s 7:6 (2), tretjega pa s 6:4. Dvoboj je trajal kar dve uri in 19 minut. Podobno dolg je bil tudi derbi šestnajstine finala med Agnieszko Radwansko in Timeo Bacsinszky. Na koncu se je zmage kljub izgubljenemu prvemu nizu veselila Poljakinja. Ta je po dveh urah in 12 minutah slavila s 3:6, 6:4 in 6:1. Deveto nosilko v osmini finala čaka krvnica Polone Hercog Svetlana Kuznecova. Za visoke hrvaške apetite na sveti travi poleg Marina Čilića v moški konkurenci še naprej skrbi tudi Petra Martić. 26-letnica je v tretjem krogu gladko izločila Kazahstanko Zarino Diyas. Po uri in pol igre je Hrvatica slavila s 7:6, 6:1. V osmini finala jo čaka še ena Slovanka, in sicer Slovakinja Magdalena Rybarikova. 87. igralka sveta je prijetno presenečenje letošnjega Wimbledona, saj je z gladko zmago 6:2, 6:1 potrdila odlično formo, potem ko je v drugem krogu izločila eno od favoritinj za zmago Karolino Pliškovo. Podobno kot Kerberjeva je preobrat uprizorila še ena izmed ožjih favoritinj za končno zmago, Danka Caroline Wozniacki. Ta je proti Anett Kontaveit zaostajala že s 3:6 in 3:5, Estonka je kar dvakrat servirala za zmago, a se je na koncu Danki uspelo izvleči v podaljšano igro. To je dobila s 7:3, nato pa v tretjem nizu izkoristila psihično prednost in v odločilnem nizu slavila s 6:2. 

Radwanska je tudi tokrat navduševala z odlično obrambo.
Radwanska je tudi tokrat navduševala z odlično obrambo. FOTO: AP

Zmagi sta na tekmah, ki sta potekali vzporedno s tisto na igrišču št. 12, slavili tudi Španka Garbine Muguruza in Slovakinja Magdalena Rybarikova. Prva je s 6:2 in 6:2 ugnala Romunko Sorano-Mihaelo Cirsteo, druga pa še malce prepričljivejše Ukrajinko Lesio Curenko (6:2 in 6:1). V moški konkurenci je Bolgar Grigor Dimitrov nasprotniku Dudiju Seli oddal le dve igri v dveh nizih, nato pa se je Izraelec predal. Prekinjeni obračun dvanajstega nosilca Joa-Wilfrieda Tsongaja in Sama Querreyja je dobil slednji, Američan je v skupno nekaj več kot treh urah hitro dokončal delo v zadnjem nizu, ki ga je v petek prekinila tema in na koncu slavil s 6:2, 3:6, 7:6(5), 1:6 in 7:5. Gladkega napredovanja se je veselil eden izmed tihih favoritov za končno zmago, Kanadčan črnogorskih korenin Miloš Raonić. Šesti nosilec je po dveh urah in 23 minutah igre izločil Alberta Ramosa-Vinolasa z rezultatom 7:6 (3), 6:4 in 7:5. Za morda največje sobotno presenečenje je poskrbel Francoz Adrian Mannarino. Ta je v epski bitki preobratov po treh urah in 33 minutah premagal rojaka Gaëla Monfilsa s 7:6 (3), 4:6, 5:7, 6:3 in 6:2. 14. igralec sveta je tako še šestič obstal v šestnajstini finala Wimbledona, kar je tudi njegov najboljši dosežek na sveti travi. Mannarina zdaj čaka spopad z drugim nosilcem Novakom Đokovićem, ki je potrdil dvig forme. S 3:0 v nizih je Srb namreč odpravil Ernestsa Gulbisa, ki je letos v Wimbledonu igral v dobri formi. Nole je sicer zaspano začel obračun z Latvijcem, a po zaostanku s 4:3 je dvignil raven igre in dobil kar devet zaporednih iger. V tretjem nizu je Gulbis vendarle uspel zadržati svoj začetni udarec, zmagovalca je odločila podaljšana igra, v kateri je brez večjih težav slavil Đoković (7:2). "Navdušen sem nad mojo predstavo, mislim, da sem dvignil raven tenisa, v primerjavi s prejšnjimi dvoboji. To je bil obračun, v katerem sem bil najbolj osredotočen na igrišču. Vse skupaj je prišlo ob pravem času. Gulbis predstavlja velik izziv: je zelo nepredvidljiv in velik servis. Ni lahko igrati na travi proti takšnemu igralcu," je po obračunu za BBC razlagal Srb in spregovoril tudi o naslednjem nasprotniku Mannarinu. "V petih nizih je izločil Monfilsa, je žilav nasprotnik. Ima zelo ravne udarce z obeh strani in dober rezan servis. Prejšnji teden je igral v finalu v Turčiji. Je v dobri formi, tako kot jaz," je še povedal Đoković.  

Federer ni imel pretirano težkega dela z Mischo Zverevom.
Federer ni imel pretirano težkega dela z Mischo Zverevom. FOTO: AP

Brez večjih težav je v osmino finala napredoval tudi Roger Federer. Tretji nosilec turnirja iz Švice je izločil Nemca Mischo Zvereva s 3:0 v nizih. V prvem je bilo najbolj tesno, v enajsti igri je Federer ubranil brejk žogico Nemcu in nato niz dobil v podaljšani igri s 7:3. V drugem in tretjem nizu je zadoščal en brejk za končno zmago s 7:6, 6:4 in 6:4. "Mislim, da je to bila dobra tekma. Vedno je zabavno igrati proti igralcu, ki rad igra voleje. Vedno vidimo veliko lobov, skrajšanih žog in udarcev mimo telesa nasprotnika. Mischa je dober fant. Pomembno je, da sem se prebil v drugi teden. To je dober občutek," je po tekmi za BBC dejal švicarski maestro. Zdaj Federerja čaka prvi resnejši test, in sicer se bo v osmini finala pomeril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom. Ta tako kot Švicar v letošnjem Wimbledonu še ni oddal niza. In kaj Baselčan pričakuje od spopada z Bolgarom? "Vedno, ko igram proti njemu, je močnejši kot v preteklem obračunu. Je v najboljših letih, razume svojo igro, psihično je močen. V Avstraliji je skorajda premagal Rafo v polfinalu. Pripravljen sem na težko tekmo," je opozoril Federer.

Izidi:

moški, 3. krog:
Sam Querrey (ZDA) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6:2, 3:6, 7:6 (5), 1:6, 7:5
Grigor Dimitrov (Bol/13) - Dudi Sela (Izr) 6:1, 6:1 - predaja
Miloš Raonić (Kan/6) - Albert Ramos (Špa/25) 7:6 (3), 6:4, 7:5
Adrian Mannarino (Fra) - Gaël Monfils (Fra/15) 7:6 (3), 4:6, 5:7, 6:3, 6:2
Tomaš Berdych (Češ/11) - David Ferrer (Špa) 6:3, 6:4, 6:3
Novak Đoković (Srb/2) - Ernests Gulbis (Lat) 6:4, 6:1, 7:6 (2)
Alexander Zverev (Nem/10) - Sebastian Ofner (Avt) 6:4, 6:4, 6:2
Roger Federer (Švi/3) – Mischa Zverev (Nem/27) 7:6, 6:4, 6:4
Dominic Thiem (Avt) – Jared Donaldson (ZDA) 7:5, 6:4, 6:2.

ženske, 3. krog:
Svetlana Kuznjecova (Rus/7) - Polona Hercog (Slo) 6:4, 6:0
Garbine Muguruza (Špa/14) - Sorana Cirstea (Rom) 6:2, 6:2
Magdalena Rybarikova (Slk) - Lesia Curenko (Ukr) 6:2, 6:1
Petra Martić (Hrv) - Zarina Dijas (Kaz) 7:6 (6), 6:1
Coco Vandeweghe (ZDA) - Alison Riske (ZDA) 6:2, 6:4
Agnieszka Radwanska (Pol/9) - Timea Bacsinszky (Švi/19) 3:6, 6:4, 6:1
Angelique Kerber (Nem/1) - Shelby Rogers (ZDA) 4:6, 7:6 (2), 6:4
Caroline Wozniacki (Dan/5) - Anett Kontaveit (Est) 3:6, 7:6 (3), 6:2.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.