Drugi športi

Kittlu še tretja etapna zmaga, v vodstvu ostaja Nibali

Lille, 08. 07. 2014 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemški kolesar Marcel Kittel je še s tretjo etapno zmago na letošnjem Touru dokazal, da si ni zaman prislužil vzdevka sprinterski kralj. Kittel je po ciljnem sprintu dobil četrto etapo francoske pentlje. Italijan Vincenzo Nibali je zadržal rumeno majico vodilnega.

Marcel Kittel je na dirki po Franciji danes prišel še do tretje zmage v štirih etapah, potem ko je po sprintu ugnal Norvežana Alexandra Kristoffa na drugem in Francoza Arnauda Demara na tretjem mestu. Današnji sprint je dobil precej bolj tesno kot sprinte na Otoku, je pa vseeno že po štirih etapah Toura zbral tri zmage.

Marcel Kittel
Marcel Kittel FOTO: Reuters

Vodilni na dirki Vincenzo Nibali (Astana) je preživel še en miren dan "v sedlu". Medtem pa branilec naslova Britanec Chris Froome (Sky) ni imel takšne sreče. Kmalu po začetku etape je po petih kilometrih padel. Britanec je pri padcu utrpel odrgnine po levem stegnu in komolcu, a največ strahu njegovemu moštvu povzroča levo zapestje. Po obisku zdravniškega vozila se je Froome vrnil na dirko z opornico na zapestju in povitim levim stegnom ter desno roko. Kmalu je ujel glavnino, tako da ni izgubil časa.

Športni direktor Skya Nicolas Portal je dejal, da ni razlogov za pretirano skrb, da so Froomu opornico namestili bolj iz previdnosti. A lanskega zmagovalca francoske pentlje šele zdaj, po koncu etape, čakajo podrobnejši zdravniški pregledi, ki bodo pokazali, kako resne so poškodbe.

Danes je dirko končal tudi nekdanji šampion, Luksemburžan Andy Schleck, ki se sploh ni pojavil na startu etape. Razlog za odstop z dirke je padec v včerajšnji etapi, pri katerem si je Schleck poškodoval desno koleno. "Zelo sem razočaran, a moram vam sporočiti, da ne bom zmogel nadaljevati Toura. Moje koleno je od padca preveč poškodovano. To je zame velik udarec," je sporočil luksemburški kolesar, zmagovalec dirke po Franciji leta 2010, prek Twitterja.

Iz njegove ekipe Trek so sporočili, da bo potreboval operacijo, ker ima poškodovan meniskus in križne vezi desnega kolena. "Andy bo odpotoval v Basel na nadaljnje preiskave in bržkone tudi na operacijo," so sporočili iz njegove ekipe.

Slovenskih kolesarjev tudi danes ni bilo v ospredju. Slovenska kolesarja Kristijan Koren (Cannondale) in Simon Špilak (Katjuša) sta današnjo etapo končala na 130. oziroma 151. mestu, skupno pa je Špilak 69. (+ 8:37) mestu, Koren pa je 95. (+ 12:45).

Izidi, 4. etapa, Le Touquet - Lille (163,5 km):
1. Marcel Kittel (Nem/Giant-Shimano) 3:36:39
2. Alexander Kristoff (Nor/Katjuša)
3. Arnaud Demare (Fra/FDJ)
4. Peter Sagan (Slk/Cannondale)
5. Bryan Coquard (Fra/Europcar)
6. Andre Greipel (Nem/Lotto)
7. Mark Renshaw (Avs/Omega- Quick Step)
8. Danny van Poppel (Niz/Vacansoleil)
9. Davide Cimolai (Ita/Lampre-Merida)
10. Daniel Oss (Ita/BMC) vsi isti čas
...
130. Kristijan Koren (Slo/Cannondale) + 01:09
151. Simon Špilak (Slo/Katjuša) 02:05
...

- skupno (4):
1. Vincenzo Nibali (Ita/Astana) 17:07:52
2. Peter Sagan (Slk/Cannondale) + 0:02
3. Michael Albasini (Švi/Orica Greenedge)
4. Greg van Avermaet (Bel/BMC)
5. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo)
6. Alejandro Valverde (Špa/Movistar)
7. Christopher Froome (VBr/Sky)
8. Jurgen Van Den Broeck (Bel/Lotto-Belisol)
9. Bauke Mollema (Niz/Belkin)
10. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) vsi isti čas
...
69. Simon Špilak (Slo/Katjuša) 8:37
95. Kristijan Koren (Slo/Cannondale) 12:45
...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.