Borilni športi

Kličko: Če zmagaš ti bom čestital, če izgubiš ti bom pomagal, da se boš vrnil nazaj v ring

London, 20. 04. 2017 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji boksa že nestrpno pričakujejo boksarski spektakel, na katerem se bosta pomerila dolgoletni vladar težke kategorije Vladimir Kličko in prvak verzije IBF Anthony Joshua, ki bo pred domačo množico na Wembleyju skušal iztržiti novo zmago. Prenos si boste lahko ogledali na VOYO 29. aprila.

"V športu nista pomembna državljanstvo ali rasa," je vsem oboževalcem na srce položil Kličko.
"V športu nista pomembna državljanstvo ali rasa," je vsem oboževalcem na srce položil Kličko. FOTO: AP

Aprilska boksarska poslastica bo postregla z dvobojem med dvema generacijama, mladim Anthonyjem Joshuo in dokaj bolj izkušenim Vladimirjem Kličkom. Prav angleški boksar je pred kratkim priznal, da je že v mladih letih občudoval in spremljal Ukrajinčeve dvoboje, zato tudi njuni kontakti pred dvobojem na Wembleyju potekajo v spoštljivem in umirjenem tonu. Seveda so Anthonyjeve misli usmerjene v zmago, kaj pa v primeru poraza? Na to vprašanje mladenič ni takoj našel odgovora, zato pa se je v pravem trenutku znašel Ukrajinec:"Ne razmišljaj o porazu, tudi sam ne razmišljam o tem. Če zmagaš ti bom čestital, če izgubiš ti bom pomagal da se boš vrnil nazaj v ring."

Kot je priznal v intervjuju z angleškimi mediji ta obračun potrebuje, saj v sebi nosi tekmovalni gen. Po vseh teh letih v boksarskem svetu se dobro zaveda nevarnosti in ovir, kljub temu pa se še vedno uči. Dvoboj na tujih tleh zanj sicer ne bo nič novega, saj ima domače občinstvo tako svoje prednosti kot tudi slabosti.

"V Kölnu sem se  pred razprodano dvorano spopadel z Axelom Schulzom. Moral sem se soočiti s polno dvorano, ki mi je žvižgala vse do pete runde, ob osmi pa mi na ves glas zaploskala. V športu nista pomembna državljanstvo ali rasa. V športu obstaja le en jezik. London je Anthonyjev dom, kar je lahko velika prednost, po drugi strani pa je zaradi tega tudi pritisk večji," je še povedal Kličko in svojemu nasprotniku pred dvobojem zaželel veliko sreče.

Joshua je v primerjavi z Ukrajincem sicer še precej neizkušen, kljub temu pa se bo ob pomoči trenerja osredotočil le na borca v nasprotnem kotu. Čeprav je trenutna prioriteta Angleža predvsem dvoboj s Kličkom, pa bi se v prihodnosti rad pomeril tudi z borcem, ki je zadnji porazil njegovega aprilskega nasprotnika. Na vprašanje o velikih borcih s katerimi bi se rad spopadel v prihodnosti je namreč izrazil željo po 'spopadu' z Tysonom Furyem. Prenos dvoboja boste lahko spremljali na VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MiskoPol
20. 04. 2017 20.54
+0
Ja, kar precej vejic manjka v naslovu.
Kun_Aguero
20. 04. 2017 20.26
-6
misliš reč ko zgubiš ti dosadni pemzjonist.....gremo AJ končaj čas dolgočasnih kličkov in prinesi interes nazaj v teško kategorijo.
dpintar
20. 04. 2017 20.09
+6
.....nej prideta enkrat na veselico sem na stajersko ce si upata!!
Pop92
20. 04. 2017 20.28
+3
ssbobo
20. 04. 2017 21.23
+2
A ti še vedno hodiš na veselice........ spat greš pa v jamo?