Drugi športi

Kobaridčani verjamejo v napredovanje

Ljubljana, 27. 09. 2010 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski državni prvaki v futsalu Oplast iz Kobarida bodo od danes do četrtka igrali na turnirju 1. kroga lige prvakov.

Na pot v slovaško prestolnico je odšlo tudi več kot 50 "soških bomb".
Na pot v slovaško prestolnico je odšlo tudi več kot 50 "soških bomb". FOTO: Drago Perko

Tekmeci so portugalski Sporting Lizbona, makedonski Železarec Skopje in gostitelj Slov-Matic iz Bratislave. Cilj izbrancev Zorana Teska je preboj med najboljših 16 v Evropi. "Igranje v Evropi za večino naših igralcev ni neznanka. Tudi sam sem že večkrat sodeloval na tekmah na mednarodnem nivoju, tako da bom znal pripraviti fante na te boje. Verjamem, da smo dobro pripravljeni in lahko v miru pričakujemo začetek turnirja," je povedal trener Oplasta. Kobaridčani so se na pot na Slovaško odpravili v nedeljo zjutraj, z ekipo pa je odpotoval tudi reprezentant Rajko Uršič, ki je imel v zadnjih dveh mesecih obilo težav z desnim kolenom. Veliko izkušenj z igranjem v futsal ligi prvakov ima Primož Zorč, ki je v dresu Litije pred leti v pokalu državnih prvakov nastopil trikrat: "Vem, da so to prav posebne tekme, ki športniku za vedno ostanejo v spominu. Vsi v klubu smo zelo motivirani in komaj čakamo na nastop in izziv. Zavedamo se, da je uvrstitev med 16 najboljših visoko zastavljen, a hkrati realno dosegljiv cilj. Menim, da bo odločilnega pomena prva tekma z ekipo slovaških prvakov. Favorit skupine je portugalski Sporting. Upamo, da bomo pokazali dobro igro in uspešno zastopali slovenski futsal. Morebiten izpad iz nadaljnjega tekmovanja bi za nas pomenil športno razočaranje." V glavni del tekmovanja napreduje le zmagovalec skupine.

Spored tekem:
- danes:
Sporting - Železarec (17.30)
Slov-Matic - Oplast Kobarid (20.00)

- jutri:
Oplast Kobarid - Sporting (17.30)
Slov-Matic - Železarec (20.00)

- četrtek:
Sporting - Slov-Matic (17.30)
Oplast Kobarid - Železarec (20.00)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LiamGothe
28. 09. 2010 14.17
champion ja imensko ja samo igralsko ne bi reku več... Recimo mile je že v letih.... Verjetno ni sposobn več igrat težkih tekm. Simič ni več kar je bil po poškodbi itd. Ne vem. Drugače rečeno tudi litija ni več kar je bla....
paulo19
27. 09. 2010 14.50
+1
težka bo:S... jih prvoščim a realno gledano je v sloveniji samo litija parira evropskim klubom. z ekipo in takim proračunom o katerem lahko drugi klubi samo sanjajo enostavno mora parirati, vendar vseeno... ...DOBOVEC u srcu:P
AmonAmarth
27. 09. 2010 10.55
Dejmo kotarji...preboj naprej je nuja!