Drugi športi

Kocijančič: Gabrovcu je dobra popotnica prepričljiva podpora volilnega telesa

Ljubljana, 17. 12. 2014 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bogdan Gabrovec je na skupščini z zmago v drugem krogu volitev postal novi predsednik OKS. Kljub porazu mu protikandidata Zoran Janković in Andraž Vehovar želita vse najboljše kot nasledniku Janeza Kocijančiča. Tudi on pa upa, da bo Gabrovec nadaljeval uspešno pot slovenskega športa.

Janez Kocijančič v družbi Matjaža Kopitarja in Toneta Jagodica.
Janez Kocijančič v družbi Matjaža Kopitarja in Toneta Jagodica. FOTO: Damjan Žibert
"Volilno telo je izrazilo prepričljivo podporo Bogdanu Gabrovcu. Mislim, da je to dobra popotnica. Zdaj bo odvisno od njega, ali mu bo uspelo nadaljevati uspešno pot slovenskega športa. Običajno je tako, da novi ljudje prinesejo svežino, nove koncepte in upam, da bo tudi tokrat tako," o izvolitvi Bogdana Gabrovca pravi Janez Kocijančič, ki se je ozrl tudi na ekipo, s katero bo delal Gabrovec, nekdanji predsednik Judo zveze Slovenije. Podpredsedniško bodo sestavljali Janez Sodržnik, Iztok Čop in Tomaž Barada, ekipo nadzornega odbora pa Gregor Benčina in Ivan Levak (individualni letni olimpijski športi), Tjaša Andree Prosenc (individualni zimski olimpijski športi), Metod Ropret, Matej Erjavec, Branko Florjanič in Rok Vehovec (kolektivni olimpijski športi), Bojan Rotovnik in Milan Žvan (neolimpijski športi), Tomo Tiringer, Branko Žnidarič in Miran Kos (lokalne športne zveze), Dejan Crnek (šport za vse), Martina Ratej (predstavnica olimpijskih športov), Miroslav Cerar (individualni ustanovitelj OKS), Damjan Lazar (športna zveza, ki skrbi za invalide) in Vojka Ravbar (predstavnica sponzorjev). "Pač predsednik je na osnovi svojih pogledov izbral ekipo, zelo pomembno je, da je ta ekipa po eni strani strokovna, po drugi pa koherentna, se pravi, da lahko dela skupaj. Želim si, da bi v prihodnjih mesecih in letih tudi preostali, tudi tisti, ki so podpirali druga kandidata, stopili skupaj in da bi se nadaljevala uspešna pot slovenskega športa," še pravi Kocijančič. Gabrovcu je bil na volitvah najbližje ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, ki je v drugem krogu izgubil z 89:51 v številu glasov.

Andraž Vehovar, Zoran Janković in Bogdan Gabrovec
Andraž Vehovar, Zoran Janković in Bogdan Gabrovec FOTO: Damjan Žibert

"Čestitam Bogdanu Gabrovcu za zmago. Ta je bila pridobljena z absolutno večino, tako da pri tem ni nikakršnega dvoma. Želim mu uspešno delo, še več kolajn, kot so jih športniki osvajali doslej, kajti šport zame opravlja tri funkcije. Priteguje mlade v šport, kar rešuje težave s prekomerno telesno težo in nedovoljenimi drogami, šport je najboljši promotor podjetja, mesta, države in šport pospešuje gospodarsko rast," je povedal Janković in dodal, da so ga vabili za predsednika OKS že pred desetimi leti, a ni želel kandidirati "proti svojemu prijatelju Kocijančiču". Že v prvem krogu pa je tudi po zapletu z volilno pravico podpredsedniškega kandidata Marjana Batagelja obstal Andraž Vehovar. Srebrni olimpijec iz Atlante 1996, ki pravi, da na naslednjih volitvah na bo kandidiral, je dobil 38 glasov, dva manj od Jankovića. "Tisti zapleti na začetku prinašajo nekaj grenkega priokusa, ampak se je treba navaditi tudi na take igre. Ne glede na to, poraz ne boli. Če kdo, potem so ga športniki sposobni dobro prenesti. Vedeti pa moramo, da je Bogdan Gabrovec res zanesljivo zmagal. Na njegovo izvolitev gledam res pozitivno, mu privoščim, da mu je uspelo. Kar zadeva mene, se ne bo spremenilo nič. Celo življenje sem v športu in bom v športu. Pomagal bom kajakašem, triatloncem, nabiral prispevke za naš triatlonski klub v Kamniku, otroke vozil na treninge. To je to, več kot dovolj," pravi Vehovar.

Gabrovec bo v novem mandatu sicer skušal zadržati vse dobre prakse iz dela dosedanjega predsednika, zavzemal pa se bo, da bo imel slovenski šport prvega moža na voljo predvsem doma.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fiftgear
17. 12. 2014 17.13
+0
spet ena starina, ki jo že matilda voha na predsedniškem stolu - pa dejte šport mladini ne upokojencem
mijavci
17. 12. 2014 15.39
+4
Ne se prekmalu veselit, ker Kocijančič še vedno ostaja častni član OKS, tko da razočaranje za tiste ki so mislili da se bo čisto odmaknil, je pa vseeno veliko boljše kot pa da bi zmagal Jankovič, ker potem bi to pomenilo zaton slovenskega športa na olimpijski ravni. Pa še to se je zavprašat zakaj Kocijančič v vseh teh letih ni nikoli postal mednarodni član OK, so v tujini veliko manj naivni kot doma.
?udežni de?ek
17. 12. 2014 14.09
+5
ha ha ha jankovič
ecnarf
17. 12. 2014 13.47
+0
ginger 1
17. 12. 2014 14.12
+1
ginger 1
17. 12. 2014 13.39
+2
Pa vse lepo v penziji...politikov v OKS res ne rabimo...bil je ze cas..!!
ginger 1
17. 12. 2014 14.06
+1
Tale bi pa mogu bit ze dva krat v penziji..