Drugi športi

Kolaričeva dosegla državni rekord in olimpijsko normo

Ptuj, 29. 06. 2008 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skakalka v daljino Nina Kolarič je na Ptuju s skokom 6,78 metra postavila nov državni rekord, hkrati pa si je priskakala vozovnico za olimpijado v Pekingu.

Na Ptuju je padel nov državni rekord v skoku v daljino za ženske.
Na Ptuju je padel nov državni rekord v skoku v daljino za ženske. FOTO: Reuters

Nina Kolarič je na državnem prvenstvu v atletiki za mlajše člane (do 23 let) drugi dan tekmovanja v domačem Ptuju v skoku v daljino skočila 6,78 metra in za 14 centimetrov izboljšala 12 let star slovenski rekord (6,64 m), ki ga je Ksenija Predikaka dosegla 26. maja 1996 v Ljubljani. Obenem je izpolnil tudi olimpijsko normo A (6,72 m).

Kolaričeva s tem izidom v sezoni deli 14. mesto med skakalkami v svoji disciplini na svetu. Začela je s 6,62 m, nadaljevala s 6,48, 6,66 in končala s 6,78 m. Zadnja dve seriji ni nastopala. Ptujčanka je v letošnji sezoni prikazala zelo stabilno in dobro formo. Prvi tekmovalni uspeh v olimpijskem letu je Kolaričeva dosegla že 16. maja, ko je v svojem prvem nastopu v sezoni v Dolenjskih Toplicah skočila 6,63 metra. Tedaj je tudi izpolnila normo B za olimpijske igre v Pekingu (6,60).

"Ko sem danes v tretji seriji izboljšala slovenski rekord, nisem bila zadovoljna in se ga tudi nisem veselila. Vsega na tekmovališču še nisem naredila tako, kot znam. Zalet je bil zelo dober, vendar letna faza skoka ni bila dobra. Poleg tega sem bila znova blizu olimpijske norme A, pa vendarle še daleč od nje. Presrečna sem bila, ko sem v naslednji seriji pristala pri 6,78 m. Še sedaj ne vem, kako je skok sploh potekal in kaj sem v resnici danes naredila. Vem le, da grem sedaj stoodstotno na OI v Peking. Pred poletno sezono, potem ko sem imela pozimi zdravstvene težave, sem menila, da bom lahko dosegla normo B. Izkazalo se je, da bi lahko na OI potovala druga tekmovalka (Marija Šestak, op. STA), če ne bi dosegla norme A. Kljub temu, da sem vedela, da sem dobro pripravljena, pa je bil zaradi lova na normo pritisk še večji, saj bi lahko kljub normi B ostala doma. Sedaj mi je odleglo. Verjetno bom sedaj nekoliko spremenila tekmovalne načrte, zagotovo pa bom nastopila na državnem prvenstvu," je pojasnila Kolaričeva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.