Drugi športi

Federer strl rojaka in se bo v teniški poslastici pomeril s 'kraljem peska' Rafaelom Nadalom

Pariz, 04. 06. 2019 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./STA/Ž.L.
Komentarji
3

Roger Federer in Rafael Nadal sta prva polfinalista letošnjega odprtega prvenstva Francije na peščenih igriščih Roland Garrosa. Švicarski maestro se je v polfinale prebil po zmagi s 3 : 1 v nizih proti rojaku Stanu Wawrinki. Veliko manj dela pa je imel kralj peska Rafael Nadal, ki je v slabih dveh urah in treh nizih izločil Japonca Keija Nišikorija.

Rafael Nadal lovi že 12. zmago na peščenih igriščih Roland Garrosa.
Rafael Nadal lovi že 12. zmago na peščenih igriščih Roland Garrosa. FOTO: AP

Današnji spored je krojil dež, a prekinitev ni zaustavila Rafaela Nadala in njegovega zmagovitega pohoda do polfinala. Sedemnajstkratni zmagovalec največjih turnirjev za svetu, od tega je kar 11-krat slavil na peščenih igriščih v Parizu, je dobesedno odpihnil svojega tekmeca iz dežele vzhajajočega sonca in po uri in 51 minutah zanesljivo premagal Keija Nišikorija s 6:1, 6:1 in 6:3. "Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo, hkrati pa izjemno vesel, da sem se prebil v polfinale," je takoj po zmagi množico na osrednjem stadionu Philippe Chatrier nagovoril Nadal, ki se zaveda, da ga v polfinalu čaka še zahtevnejše delo.

Statistično je v obračunu proti RogerjuFedererju v prednosti, saj v zmagah vodi s 23:15, a zadnjih pet medsebojnih dvobojev je dobil 37-letni igralec iz dežele sira in čokolade. Federer je po triletnem postu vrnil na peščena igrišča Roland Garrosa, po letu 2012 pa se je znova prebil v polfinale njemu ne preveč ljubega turnirja v francoski prestolnici.

Roger Federer se je po povratku v Pariz takoj uvrstil v polfinale drugega 'grand slama' v letošnji sezoni.
Roger Federer se je po povratku v Pariz takoj uvrstil v polfinale drugega 'grand slama' v letošnji sezoni. FOTO: AP
Na njem je dosegel le eno turnirsko zmago leta 2009, absolutni rekorder po številu zmag na turnirjih za grand slam je bil veliko uspešnejši na drugih prizoriščih: v Wimbledonu je slavil kar osemkrat, v Melbournu šestkrat, v New Yorku pa petkrat. Tretji nosilec turnirja za grand slam z nagradnim skladom 42,66 milijona evrov je v današnjem obračunu po treh urah in 35 minutah premagal rojaka Stana Wawrinko s 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) in 6:4. "Bilo je težko, zares težko. Stan je prikazal zelo dobro predstavo. Izjemno vesel sem, da sem se na takšen način vrnil v Roland Garros in se znova prebil v polfinale," je po zmagi nad tri leta mlajšim Wawrinko dejal Federer.

Britanska teniška igralka Johanna Konta je prva polfinalistka odprtega prvenstva Francije v Parizu. Osemindvajsetletna Britanka je v torkovem četrtfinalu po dobri uri igre premagala sedmopostavljeno Američanko Sloane Stephens s 6:1 in 6:4. V polfinalu se bo pomerila z zmagovalko češko-hrvaškega dvoboja Marketa Vondroušova - Petra Martić.

V naslednjih dneh bosta na sporedu še dva četrtfinalna dvoboja v ženski konkurenci. Američanka Madison Keys se bo pomerila z Avstralko Ashleigh Barty, Romunka Simona Halep pa z Američanko Amando Anisimovo.

Britanska teniška igralka Johanna Konta je v četrtfinalu Roland Garrosa nekoliko presenetljivo ugnala sedmopostavljeno nosilko Sloane Stevens.
Britanska teniška igralka Johanna Konta je v četrtfinalu Roland Garrosa nekoliko presenetljivo ugnala sedmopostavljeno nosilko Sloane Stevens. FOTO: AP

 

Odprto prvenstvo Francije, četrtfinale, moški:
- četrtfinale:
Rafael Nadal (Špa/2) - Kei Nishikori (Jap/7) 6:1, 6:1, 6:3;
Roger Federer (Švi/3) - Stan Wawrinka (Švi/24) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5), 6:4;

Odprto prvenstvo Francije, četrtfinale, ženske, izid:
Johanna Konta - Sloane Stevens 6 : 1, 6 : 4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diebaumaister
04. 06. 2019 21.38
+0
Roger enostavno LEGENDA.
krneki_123
04. 06. 2019 19.53
+11
Legenda, pri teh letih igra kot mladenič.
fihner
04. 06. 2019 19.12
+11
Bravo Roger, to nam delaj!! Čestitke!