Drugi športi

Kopitar pred začetkom končnice: Ekipa bo morala narediti korak naprej

Los Angeles , 21. 04. 2024 11.39 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., M.F.
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings bodo v noči na torek začeli končnico lige NHL, v katero so se prebili tretjič zapored. In še tretjič zapored jih na prvi stopnički čaka isti nasprotnik – Edmonton Oilers. V prejšnjih dveh letih so kralji potegnili krajšo, vendar je slovenski zvezdnik Anže Kopitar prepričan, da bo tokrat drugače. Tudi zaradi dejstva, da v taboru kraljev nimajo težav s poškodbami.

"Dejstvo v končnici je, da se enkrat, če želiš iti do konca, prekrižaš z ekipo, ki ti ni najbolj naklonjena. In to ekipo je potrebno premagati. Mi smo zdaj spet dobili Edmonton, tretje leto zapored, upam, da nam jih bo letos uspelo premagati," pred začetkom težko pričakovane serije pravi kapetan kraljev. 

Pred dvema letoma je bil Edmonton boljši s 4:3, lani je bilo serije konec po šesti tekmi. "Mi se bomo pripravili karseda dobro. Na razpolago imamo vse igralce, kar je zelo fajn. Pripravili se bomo, odigrali po najboljših močeh in upajmo, da se nam bo letos izšlo," je optimističen Anže Kopitar, ki dodaja da obračuni iz prejšnjih sezon ne bodo vplivali na razplet letošnje serije. 

"Vsaka tekma, vsaka serija se začne z rezultatom 0:0. Mi smo sezono začeli dobro, čez celo sezono 82 tekem je bilo nekaj vzponov, nekaj padcev. Oni so začeli slabše in so potem odigrali bolje, mi smo začeli dobro, pa potem padli in se spet pobrali. To je to, tu smo, končnica, novo poglavje, nova zgodba, ki se začne pisati. Redni del je pozabljen. Gledamo naprej, kaj lahko naredimo, da se uvrstimo v drugi krog."

Anže Kopitar je v tej sezoni prispeval 26 zadetkov in 44 asistenc.
Anže Kopitar je v tej sezoni prispeval 26 zadetkov in 44 asistenc. FOTO: AP

Moštvi sta se letos v rednem delu pomerili štirikrat. Trikrat je slavil Edmonton, najvišja zmaga pa je pripadla kraljem, ki so 11. februarja bili boljši s 4:0. "Pogledali bomo tudi kar nekaj videa, kar se tiče njihove in naše igre, kaj lahko naredimo boljše, v čem so oni dobri. Analiza se bo zagotovo naredila. A potrebno je gledati naprej, iti optimistično v prvo tekmo in poizkusiti zmagati," še razmišlja Kopitar.

Na vprašanje, ali imajo v primerjavi s prejšnjima sezonama v rokavu kakšnega novega asa, je odvrnil: "Za ta korak naprej bo zmagala ekipa. Mi nimamo posameznika kalibra McDavida oz. Draisaitla. Skozi celo sezono smo dobro igrali ekipno in to nas bo gnalo še naprej. Če bomo uspešni, bo to prav zaradi tega."

Med favoriti za Stanleyjev pokal Kopitar ni izpostavil nobenega: "Vseh 16 ekip, ki so se uvrstile v končnico, je zasluženo tam. Da bi nekoga izpostavil, pa mislim, da ga ne morem. V zadnjih letih se je liga zelo izenačila, vsak ima letos zelo dobre možnosti za osvojitev pokala."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.