Drugi športi

Kovač po dveh porazih s Poljaki pomirja navijače: Na Poljskem nismo želeli pokazati vsega

Ljubljana, 05. 08. 2017 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarji so se danes vrnili s Poljske, kjer so v olimpijskem pripravljalnem centru Spala z izbrano vrsto odigrali tri pripravljalne tekme, dve so izgubili, eno pa zmagali. A daljšega počitka ne bodo imeli, saj jih že v torek in sredo v Cavaleseju čakata nova pripravljalna obračuna, tokrat z olimpijskimi podprvaki, Italijani.

Slobodan Kovač - 4
Slobodan Kovač - 4 FOTO: Damjan Žibert

"Ne počutimo se kaj posebej drugače, ker zdaj pripravljalne tekme igramo proti najboljšim reprezentancam. Vsako tekmo skušamo odigrati na vso moč, saj je le tak pristop pravi. Sem pa seveda vesel, da imamo možnost že v pripravljalnem obdobju igrati proti močnim ekipam, saj tako igramo na taki ravni, kot se potem igra pomembne tekme. Torej točko po točko in s kar največjo mero koncentracije," je po vrnitvi iz Spale dejal slovenski kapetan Tine Urnaut.

Slovenski odbojkarji so na Poljskem proti gostiteljem odigrali tri tekme ter eno dobili, dve pa izgubili. "Te tri tekme so bile za nas zelo dobrodošle. Morda so bile le nekoliko preveč na kupu. Težko jih je bilo v treh dneh speljati na vrhunski ravni, sploh proti tako dobri reprezentanci, kot je Poljska. Na trenutke je v naši ekipi delovalo vse, na trenutke pa tudi nič. Prvo tekmo smo odigrali res dobro, bili zelo agresivni v bloku in v obrambi, z dobrim servisom pa smo Poljake spravili v težave. Na drugih dveh tekmah te agresivnosti morda ni bilo več toliko in na tem moramo delati. Da proti takim reprezentancam, kot je Poljska, vseskozi ohranjamo to agresivnost, ki je ključna. Enako kot želja po žogi in v bloku ter obrambi," je prve tri pripravljalne tekme pred evropskih prvenstvom na kratko ocenil Mitja Gasparini.

Selektor Slobodan Kovač ne skriva, da je v tem pripravljalnem obdobju pričakoval za odtenek boljše predstave, po drugi strani pa poudarja, da tekmecem Slovenci niso razkrili vseh adutov: "Tekme na Poljskem so nam prišle zelo prav, saj je bil to za nas najboljši možni trening. Igrali smo na precej visoki ravni, a vse skupaj je lahko videti še nekoliko bolje. Na drugi in tretji tekmi nam je manjkala agresivnost, na trenutke tudi borbenost, tako da povsem zadovoljen ne morem biti. Je pa res, da proti Poljski nobene od treh tekem nismo igrali v polni postavi, skorajda tudi niza ne. Veliko sem menjal, saj določenih stvari tekmecem še nismo želeli pokazati, tako da sem priložnost za dokazovanje ponudil vsem igralcem," je po vrnitvi iz Poljske povedal Kovač.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.