Drugi športi

Kozlina blesti v dresu Mindna: V preteklosti praktično nisem več 'videl' napada!

Ljubljana, 30. 09. 2014 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaši ne blestijo zgolj v elitnem francoskem prvenstvu, ampak tudi v Nemčiji. Ta hip najbolj navdušuje član bundesligaša Mindna Miladin Kozlina, ki ne blesti le v obrambi, ampak spet postaja strah in trepet vratarjev nasprotnega moštva.

Pred leti ste v Nemčiji nosili dres Göppingena, danes ste pri Mindnu. Ste presenečeni nad uvodom v novo tekmovalno leto? Ne blestite le v obrambi, ampak postajate strah in trepet vratarjev?
"Dejstvo je, da pred začetkom sezone nisem pričakoval, da bom toliko časa preživel tudi v napadu. Poškodba Nenada Bilbije in zdravstvene težave še enega levega zunanjega so pomenile, da bom moral v napad. V obrambi igram cel dvoboj, v napadu več kot 40 minut. Zadovoljen sem, lepo je dvoboj začeti v prvi postavi in igrati v obeh smereh. Spet uživam v rokometu!"

Drugič ste v Nemčiji. Je tokrat, kaj drugače?
"Ne vem, če je drugače, a zadovoljen sem. Ekipa me je lepo sprejela, imamo dobrega trenerja Gorana Perkovca, ki mi zaupa. V preteklosti praktično nisem več 'videl' napada."

Miladin Kozlina v Nemčiji ni glavni steber obrambe Mindna, ampak je poslej tudi eden ključnih igralcev v napadu.
Miladin Kozlina v Nemčiji ni glavni steber obrambe Mindna, ampak je poslej tudi eden ključnih igralcev v napadu. FOTO: Damjan Žibert

Je kaj drugače, kot pri Vardarju? V Makedoniji ste se namreč počutili dobro.
"V Makedoniji je bilo vse v najlepšem redu, razumljivo pa ob vseh zunanjih igralcih, ki so jih zvabili v Skopje – mislim, da 5 oz. 6 – ne bi bilo toliko prostora zame. Vodstvo je okrepilo zasedbo, Aleksej Rastvorcev naj bi bil eden ključnih mož v obrambi in napadu, kar pomeni, da bi igral zelo malo. Sedaj so se stvari spremenile, a jaz sem član Mindna."

Ste ob ambicioznem makedonskem projektu razmišljali tudi o vrnitvi v Skopje?
"Ko sem tu podpisal pogodbo, so mi na zadnjem sestanku rekli, da razmišljajo o tem, da po letu dni odkupijo mojo pogodbo. Nikoli ne reci nikoli. S posameznimi igralci in nekaterimi predstavniki vodstva kluba sem še naprej v v kontaktu."

Pričakujete selektorjev vpoklic v izbrano vrsto?
"Ta hip sem osredotočen na klub. Vse je podrejeno Mindnu. Vpoklica Borisa Denića bi bil v vsakem primeru vesel, a le 'resnega' klica. Ne, da pridem samo za čas priprav. Kar zadeva mene, sem vedno pripravljen obleči slovenski dres."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.