Drugi športi

Kregar na Havajih do četrtega mesta in zmage v dvojnem maratonu

Honolulu, 28. 11. 2016 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski triatlonec Miro Kregar je svetovno prvenstvo v ultramanu na Havajih končal na četrtem mestu. Zadnji, tretji dan je opravil s tekmeci in osvojil prvo mesto na dvojnem maratonu od Havija do Kailue Kone. Kamniški triatlonec je bil po prvem dnevu sedmi, po drugem pa peti.

"Razmere so bile vse prej kot lahke, hrbtni veter je pihal le kakih 10 km na startu, že kakih 30 km do cilja pa se je pojavil čelni. Vmes na lavinih poljih pa je kar pošteno 'žgalo'. Tam so 'mladi fantje', ki so se na tekmo kvalificirali z zmagami na ultraman Kanada in Avstralija, naleteli na dokajšnje težave. V šali se sedaj tukaj govori, kako jim je 'foter' odčital lekcijo," je bil komentar Mira Kregarja. "Če potegnem črto, so bile stopničke, na katere sem ciljal, dosegljive. Po primerjavi kolesarskih časov vse kaže na to, da sem naredil napako, ker sem zaradi bojazni pred morsko boleznijo na plavanju, ki se me pogosto loti, pojedel kar 14 tablet proti morski bolezni. Deset prejšnji dan in štiri zjutraj pred startom. Odplaval sem vrhunsko, 2 uri, 28 min, za osem minut sem izboljšal svoj rekord, vendar pa potem kolo ni nikakor steklo in sem 'nakasiral' enourni zaostanek tudi za tekmovalci, s katerimi sem se drugi dan celo kosal na 276 km dolgem kolesarskem delu. Očitno je telo zaradi zaužitih tablet spalo, na vulkanih pa so me v veliki vročini tudi močno pekli prsti na nogah," je še dodal.

Miro Kregar
Miro Kregar FOTO:

To je bil Kregarjev 11 Ultraman, na prvem je bil diskvalificiran, od desetih uvrstitev je kar osemkrat zmagal tekaški del, ima pa absolutno dve tretji mesti, trikrat drugo mesto in leta 2013 zmago, kar ga uvršča na drugo mesto med najbolj uspešnimi tekmovalci vseh časov v 32 letih obstoja tekmovanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zbuks
28. 11. 2016 17.38
Noro...kar tako naprej mr. ironman