Drugi športi

Kapetanka Krima: Še je čas, da preobrnemo zaostanek

Ljubljana, 21. 03. 2024 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
6

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi tekmi play-offa za četrtfinale Lige prvakinj doma izgubile proti Bukarešti s 24:30. Kljub zaostanku šestih golov pa se Krimovke pred nedeljsko tekmo v romunski prestolnici, ki si jo boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, ne predajajo ter napovedujejo srdit boj za preobrat.

"Do razlike je prišlo v prvih 12 minutah prve tekme, zatem sta bili ekipi izenačeni in sta se pokazali kot enakovredni nasprotnici. Nikakor se pred povratno tekmo ne predajamo, vidimo cilj pred sabo in naredili bomo vse, da rezultat preobrnemo," je pred odhodom v Romunijo dejal trener ljubljanske zasedbe Dragan Adžić.

Podobno je razmišljala kapetanka Krima Barbara Lazović: "Na prvi tekmi nismo pokazale prave energije niti vsega, kar zmoremo. Ampak še je čas, da preobrnemo zaostanek, verjamem v nas."

Krim Mercator vs Bukarešta
Krim Mercator vs Bukarešta FOTO: Sofascore.com

 

Na prvi tekmi je Ljubljančankam preglavice povzročala Cristina Neagu, ki je dosegla devet zadetkov in bila izbrana za najboljšo posameznico prvih tekem play-offa. "Cristina Neagu se je v Ljubljani razigrala, to je bila verjetno njena najboljša tekma v zadnjih letih, zato bo treba na njej vršiti večji pritisk v obrambi. Čeprav seveda ni edina kakovostna igralka v ekipi Bukarešte, je njena vloga pri splošnem vzdušju naših tekmic ključna," je povedal Adžić.

In dodal: "Imamo rešitve za to, da omejimo učinek njihove najboljše igralke, treba je razviti boljši prehod v napad, vse to smo pokazali v drugem delu tekme v Ljubljani." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Črnogorski strateg na klopi Krimovk je ob tem poudaril željo, da bi bila ekipa bolj agresivna na obeh straneh igrišča, a opozoril, da se morajo igralke izogniti pretiranem pritisku lovljenja rezultata: "Mi moramo razmišljati o naši igri, moramo biti osredotočeni na izpolnjevanje našega načrta. Ne smemo se ozirati na to, koliko je še zaostanka. Če bomo opravljali naloge, bo rezultat že prišel." 

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Aljoša Kravanja

Rokometašice Krima so v skupini B lige prvakinj zasedle peto mesto in so se tako uvrstile v dodatne kvalifikacije za sklepne boje elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Žreb jim je namenil Bukarešto, ki jo je Adžić označil za najboljšo ekipo, ki se ni neposredno uvrstila v četrtfinale.

"Na prvi tekmi smo želeli igrati predvsem izenačeno tekmo in potem v povratni dvoboj prinesti neke dodatne rešitve. Zdaj smo v zaostanku, a ob tem nikakor ni predaje," je še poudaril trener Ljubljančank.

Povratno tekmo v romunski prestolnici lahko v nedeljo spremljate na Kanalu A in VOYO

CSM Bukarešta - Krim Mercator
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ummax
21. 03. 2024 16.49
+2
Res imajo napovedi za dol past. Na začetku leta so dejali da je čas za vrh...zdaj bodo tudi obrnile potek, resnica so pa rezultati. Z vsemi velikimi so izgubljale, celo sezono in od vrha so mnogo in več.
BELAN
21. 03. 2024 16.29
+1
Daj ne sanjaj....
Anion6anion
21. 03. 2024 16.26
Spet preveč govorijo.
inside1
21. 03. 2024 15.25
Kaj sanjajo že celo leto nekaj v prazno. V izjavah ene stvari govorijo, na igrišču pa druge osebe, sam sebi verjamejo, realnost pa drugačna. Tole je že v Lj bilo odločeno, tam bo nova polomija, ko se bodo spet kaj naučile iz tega....se že celo leto učijo...- za letos je končano. Noben ne bi kritiziral, če bi bil trud tak kot mora biti, pa zgubiš, nekdo pač mora. Tu pa vedno veliko govorenja, na igrišču pa mrk.
Ice_Cat
21. 03. 2024 14.51
+2
Cas je za pomahanje v slovo...
Amor Fati
21. 03. 2024 14.51
+3
Komaj cakam, da lahko spet napisem, da se jim je zgodil slab dan, ker se jim bo nedvomno zgodil in sezona v Evropi bo zakljucena 😂