Drugi športi

Krimovke na Danskem utrpele še tretji zaporedni poraz

Midtjylland, 11. 02. 2017 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu glavnega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti danskemu Midtjyllandu z 28:19. Krimovke naslednja tekma v tem tekmovanju čaka čez 14 dni, ko bodo v Ljubljani gostile Györ.

Krimovke v drugem delu Lige prvakinj ostajajo brez zmage.
Krimovke v drugem delu Lige prvakinj ostajajo brez zmage. FOTO: Twitter

Dvakratne evropske prvakinje in petkratne finalistke lige prvakinj so dodobra oslabljene v osrednji Danski doživele nov pričakovan poraz. Po Györu in CSM Bukarešti jih je v glavnem delu odpravil še Midtjylland. Čeprav je bila na koncu razlika kar devet zadetkov, so bile krimovke dobršen del tekme kar enakovreden tekmec ekipi, ki slovi po protinapadih. Predvsem v prvem polčasu, ko so bile še pri močeh, so igralke Krima grozile Dankam, v zadnjih desetih minutah pa so zagospodarile slednje in tekmo zanesljivo pripeljale do zanje srečnega konca. Najboljša strelka pri Krimu je bila Mirjeta Bajramoska s sedmimi zadetki, Nina Zulić jih je dodala pet. Pri gostiteljicah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Stine Jörgensen, sicer pred tem krogom tretja najboljša strelka tekmovanja.

Ljubljančanke, ki so znova igrale brez poškodovane Elizabeth Omoregie, manjkali pa sta tudi Tamara Georgijev in Alja Koren, so kljub odsotnosti treh ključnih igralk v prvem polčasu igrale dobro. Obramba je bila dobra in agresivna (posledično so si gostje že v prvem delu prislužile šest minut kazni), krimovke pa so kar dobro upoštevale opozorila trenerja Uroša Bregarja in gostiteljicam niso dovolile preveč protinapadov, ki je njihovo najmočnejše orožje. Na postavljeno obrambo so imele Danke nekaj težav, na drugi strani pa so gostje v napadu igrale dovolj učinkovito, da so držale korak s tekmicami praktično vseh 30 minut. Večkrat so celo vodile za dva zadetka, nazadnje v 19. minuti po zadetku Mirjete Bajramoske. Domačinke, ki so nato vse pogosteje unovčevale svoj bliskovit protinapad, so prvič povedle v 23. minuti, štiri minute pozneje pa prvič povedle za dva gola, kolikor je znašala razlika tudi ob polčasu.

V drugem polčasu so igralke Midtjyllanda hitro pobegnile na tri (v 32.) oziroma štiri zadetke (v 37. minuti) prednosti in takšno razliko držale do zadnjih minut. Krimovke so sicer imele dovolj priložnosti, da bi se bolj približale, prihajale tudi z domiselnimi akcijami do strelov, a so bili ti v teh trenutkih prepogosto premalo natančni. Danske igralke pa so to znale kaznovati s (pol)protinapadi. V 54. minuti so gostiteljice prvič na tekmi povedle za pet golov (24:19), minuto pozneje pa je Trine Jensen s svojim drugim zaporednim zadetkom povišala že na 25:19. Zmagovalec je bil tako odločen. Najvišja razlika je znašala prav končnih devet golov. Kot zanimivost velja omeniti, da so Ljubljančanke svoj zadnji zadetek na tekmi dosegle že v 51. minuti.

Midtyjlland ima v skupini 2 zdaj osem točk in je vsaj začasno na drugem mestu. Krim s šestimi točkami ostaja četrti, v nedeljo pa ga lahko prehiti CSM Bukarešta, ki igra proti zadnjeuvrščenemu Esbjergu.

Izid:
Midtjylland - Krim Mercator 28:19 (13:11)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.