Drugi športi

Krimovke senzacionalno premagale favorizirani Larvik

Ljubljana, 22. 10. 2016 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu Lige prvakinj premagale Larvik s 24:22. Potem ko so v uvodnem krogu izgubile pri Esbjergu, so Krimovke svoje navijače nagradile z borbeno predstavo in zmago proti favoriziranemu Larviku. V prvem polčasu je igra še šepala, v drugem pa so Ljubljančanke nadigrale tekmice s severa Evrope.

Norveški Larvik je nepričakovano "padel" na Kodeljevu.
Norveški Larvik je nepričakovano "padel" na Kodeljevu. FOTO: Damjan Žibert
Trener Uroš Bregar je tekmo začel z Mišo Marinček v vratih, Elizabeth Omoregie, Nino Jeriček in Valentino Blažević na zunanjih položajih, Aneto Benko in Polono Barič na krilih ter Vesno Milanović-Litre na položaju krožne napadalke. Ta postava je na začetku kar nekako zmrznila, ni ji šlo ne v obrambi ne v napadu, kjer domačinke niso znale prebiti visokega norveškega zidu. Če pa so ga, so bile nenatančne. Larvik je tako hitro povedel s 6:1. Krim je svoj prvi gol iz igre dosegel šele v 12. minuti, takrat je za 2:6, zadela Omoregiejeva. A ta zadetek je pomenil začetek preobrata, že v 17. minuti so namreč Ljubljančanke prednost Skandinavk izničile in izenačile na 6:6 z golom Mirjete Bajramoske. Sledilo je novo slabše obdobje domačih, tako da so preostanek polčasa znova lovile tekmice, ki so v 28. minuti spet vodile za štiri zadetke (13:9), na glavni odmor pa so šle s tremi goli naskoka.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

V 35. minuti je Baričeva s sedmih metrov krimovke, pri katerih je bila razpoložena tudi vratarka Marinčkova, pripeljala do le enega gola zaostanka (13:14), Jeričkova pa je v 40. minuti izid spet izenačila (16:16). V 44. minuti pa so gostiteljice celo prešle v vodstvo, ko je s krila za 18:17, zadela Aneta Benko. Ista igralka je na veselje domačih navijačev že v naslednjem napadu povišala na 19:17, Baričeva pa je z zadetkom za 21:18 v 47. minuti napovedala razburljiv zaključek tekme. Dve minuti in pol pred koncem so se Norvežanke približale na 22:21, lahko bi tudi izenačile, a je bila Marinčkova zelo razpoložena. Ko je Benkova 50 sekund pred koncem unovčila sedemmetrovko (23:21), je bil zmagovalec znan.
 

Izjavi po rokometni tekmi:
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Saj veste, kako je, če premagaš Larvik! Ta je bil za Krim vedno trd tekmec. Vedno je moral Krim dati vse od sebe, da ga je premagal. Tako je bilo tudi danes. Jezili so me zgrešeni streli, ampak kot trener tu ne morem ničesar. Vesel sem, da smo jih v drugem polčasu pretekli, da smo zadeli nekaj golov iz protinapadov, so pa tudi Norvežanke zgrešile nekaj strelov, ko smo se vrnili v igro, pa še Miša je obranila nekaj strelov. Zmaga je zasluženo naša."

Miša Marinček, igralka Krima Mercatorja: "V prvem polčasu nas je malo ubil začetek 1:6, tudi v nadaljevanju prvega polčasa bi se lahko že prej priključile, ampak smo vedno znova naredile kakšno neumnost. Potem pa kot bi začele verjeti v zmago. Drugi polčas je bil tak, kot mora biti, ko igraš v domači dvorani. Iz srca čestitam soigralkam in strokovnemu vodstvu."

Izid:
Krim Mercator
- Larvik 24:22 (10:13)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fihner
23. 10. 2016 11.15
+1
Bravo Krim!!!
TRUMPP
22. 10. 2016 22.04
-6
Se vidi, da ni več zokanocićććća pri dreku.......redečem dreki pa to.
fihner
23. 10. 2016 11.11
+4
bohinj je zakon
22. 10. 2016 18.59
+4
res je..........nekoliko skromna ekipa po kvaliteti je naredila čudež............čestitke