Drugi športi

Krimovke v lovu na četrtfinale lige prvakinj: Ključna bo obramba

Ljubljana, 11. 03. 2024 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja odštevajo dneve do prve tekme "play-offa" lige prvakinj. Slovenske prvakinje v boju za četrtfinale čaka romunska CSM Bukarešta. Prvi obračun bo 16. marca v Ljubljani, povratni pa 24. marca v Romuniji. Pričakovanja pred začetkom končnice pa je strnil njihov strateg Dragan Adžić, ki meri na preboj med osem. Prenos rokometnega spektakla na Kanalu A in VOYO.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančanke se marljivo pripravljajo na "tekmi leta", v katerih jih čaka romunska CSM Bukarešta. Zmagovalec para bo napredoval v četrtfinale. "Naša obramba bo morala biti na visoki ravni, saj imajo tekmice precej raznovrsten napad. Tudi mi bomo morali biti odločni v napadu in najti rešitve na njihovo postavljeno obrambo," je pred novinarji dejal trener serijskih slovenskih prvakinj Dragan Adžić.

Ob tem je opozoril predvsem na nekaj vidnih posameznic, ki jih premore romunska ekipa, pri čemer je posebej omenil predvsem desni krili, Francozinjo Lauro Filippes in Poljakinjo Moniko Kobylinsko, ter krožno napadalko Vilde Ingstad. V vratih bo zadnja prepreka za Ljubljančanke še ena Francozinja Laura Glauser.

Elisabeth Omoregie v dresu romunskih predstavnic.
Elisabeth Omoregie v dresu romunskih predstavnic. FOTO: AP

Črnogorcu na klopi Krimovk nekaj skrbi povzročajo zdravstvene težave Alje Varagić in Itane Grbić, toda prepričan je, da bosta do sobote obe pripravljeni. Dotaknil se je tudi neuspele reprezentančne akcije, s katere se skupaj s 13 varovankami zaradi dveh porazov proti Francozinjam v kvalifikacijah za EP ni mogel vrniti zadovoljen. "Prepričan sem, da bomo do začetka tekme ustvarili dobro atmosfero in ekipi, ki ima tri francoske reprezentantke, dokazali, da lahko z njo enakovredno igramo," je še dodal Adžić.

Krim je v skupini B zasedel peto mesto, boljši od njega so bili Metz, Esbjerg, Ikast in Vipers Kristiansand, CSM Bukarešta, pri kateri igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, pa je v skupini A pristala na četrtem mestu, pred njo so končali Györ Ane Gros, Odense in Brest.

Preostali pari "play-offa" so Ferencvaros – Brest, Debrecen – Vipers Kristiansand in Bietigheim – Ikast. V četrtfinalu pa so že Györ, Metz, Odense in Esbjerg.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
11. 03. 2024 09.00
+1
Spet se bo zgodil slab dan 😂
inside1
11. 03. 2024 08.44
+1
skoz se učijo, pa bi bil že čas za rezultate.....
Poskočna
11. 03. 2024 08.22
+1
Krimovke imajo najboljšo obrabo .