Drugi športi

Krimovke želijo v Rostovu drago prodati kožo

Ljubljana, 02. 02. 2018 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po napeti končnici in pomembni zmagi proti Midtjyllandu, so rokometašice Krima Mercatorja z mislimi že pri novem izzivu. V drugem krogu glavnega dela Lige prvakinj bodo gostovale pri Rostov-Donu, najoddaljenejšemu nasprotniku v drugem delu.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Miro Majcen
Ruska zvezdniška ekipa je na prvi tekmi glavnega dela gostovala pri danskem Nykoebingu in ga ugnala z 29:25. V prvem delu je na domačem terenu ugnala tako Györ (23:22) kot Midtjylland (27:20).
Krimovke so se proti ruski ekipi nazadnje pomerile v sezoni 2015/16, v skupinskem delu so s skupnim izidom 71:56 obakrat slavile rusinje. Rostov-Don je v minuli sezoni osvojil EHF pokal, v finalu so s skupnim rezultatom 53:46 dvakrat premagale nemški Bietigheim.

V gosteh je proti obema nasprotnikoma izgubila. V prvem kolu proti Midtjyllandu (21:24) in nato še proti Györu (23:25). Trener Ljubljančank Uroš Begar je prepričan, da jih Rusinje ne bodo obravnavale kot lahek plen: "Poizkusili se bomo kar najbolje pripraviti, čaka nas dolga pot, a to so zakonitosti, ki jim ne moramo ubežati. Ekipa gre v pravo smer, se dvigujemo in napredujemo. V prejšnji sezoni v glavnem delu nismo dosegli zmage, kar smo sedaj že spremenili. Želimo si izkoristiti še kakšen slab dan favoritov in presenetiti s še kakšno zmago. V Evropi nas ne podcenjuje nobena ekipa več, kar smo si zagotovo priborili z našimi dobrimi predstavami. Ekipa Rostova je sestavljena iz samih vrhunskih posameznic in zanima me, kako bo naša ekipa odzvala na to. Na vseh pozicijah imajo vrhunske igralke, ki lahko same odločijo tekmo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.