Drugi športi

Kodeljevo ostalo nepremagljiva trdnjava, Krimovke pa tik pred napredovanjem

Ljubljana, 12. 11. 2016 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometešice Krima Mercatorja so v petem krogu skupine D skupinskega dela tekmovanja v Ligi prvakinj doma s 27:22 premagale danski Esbjerg. Najboljša strelka Ljubljančank je bila z osmimi goli Elizabeth Omoregie.

Dva kroga pred koncem prvega dela lige prvakinj je bil položaj v skupini D popolnoma izenačen, saj so vse štiri ekipe imele po štiri točke. V najboljšem položaju je bil z najboljšo razliko v golih danski Esbjerg, v najslabšem pa Krim Mercator z najslabšo, saj je na uvodni tekmi skupine D s kar desetimi goli razlike izgubil proti lani najboljši danski ekipi. Krimovke, ki so obe letošnji domači tekmi dobile, so dobro začele tudi svojo zadnjo tekmo na Kodeljevem v prvem delu lige prvakinj. S čvrsto obrambo jim je uspelo zaustaviti gostujočo organizatorico igre Nizozemko Estavano Polman, prav tako je le enkrat iz igre zadela njena rojakinja Laura van der Heijden, ki pa je bila zato obakrat uspešna s sedmih metrov. V napadu je bila razpoložena Alja Koren, ki je z mesta desne zunanje igralke zadela trikrat, z goloma Anete Benko in Elizabeth Omoregie pa so domače rokometašice prvič na tekmi v 14. minuti gostjam pobegnile za tri gole (9:6). Do konca prvega polčasa je krimovkam v napadu nekoliko popustila zbranost, njihove podaje niso bile več tako natančne, kar je danskim prvakinjam omogočilo protinapad in nekaj "lahkih" golov. Dve minuti pred odhodom na odmor je Maria Vestergaard izid izenačila na 12:12, vendar je Korenova že v naslednjem napadu s svojim šestim golom iz šestega poskusa domačo ekipo še enkrat popeljala do vodstva. Ob izteku 30 minut je Van der Heijdnova postavila končni izid prvega polčasa.

Krimovke so se z zmago proti danskim prvakinjam povsem približale napredovanju v naslednji krog Lige prvakinj.
Krimovke so se z zmago proti danskim prvakinjam povsem približale napredovanju v naslednji krog Lige prvakinj. FOTO: Miro Majcen

Tudi drugih 30 minut se je začelo po željah varovank Uroša Bregarja, ki so nadaljevale z odlično igro v obrambi, v napadu se je razigrala Omoregiejeva, Polona Barić pa je s svojim prvim golom na tekmi svojo ekipo spet popeljala do treh golov prednosti (18:15). Mlada bolgarska reprezentantka je z dvema zaporednima goloma v 41. minuti krimovkam zagotovila že pet golov naskoka (21:16). Svoje je v vratih dodala še Miša Marinček in ko je Barićeva minuto pozneje zadela na prazen gol, so krimovke vodile že z 22:16. Še korak bližje zmagi so bile domače rokometašice po golu Mirele Bajramoske za vodstvo s 24:17, toda po tem golu varovanke Uroša Bregarja v napadu niso bile več tako uspešne, tako da so danske prvakinje nekoliko ublažile svoj poraz in se izognile porazu desetih golov razlike, ki bi krimovke že skorajda stoodstotno popeljal do glavnega dela lige prvakinj. Zmago domače ekipe sta potrdili Bajramoska in Omoregie, spet pa je v vratih blestela Maričnkova, ki je zbrala 20 obramb, dvanajst v drugem polčasu, eno sedemmetrovko pa je ubranila tudi izkušena Sergeja Stefanišin. "Uspelo nam je zaustaviti Van der Heijdnovo in Polmanovo, kar je bilo zelo dobro, malo težav sta nam delali le Karlssonova in Almova, ampak vse njihove igralke je vendarle težko zaustaviti. To so igralke na tako visoki ravni, da je vse popolnoma nemogoče zaustaviti. Všeč mi je bilo, da smo spet prejeli malo golov, kar nas krasi, vesel sem, da so prišli navijači, ki so nas ves čas glasno spodbujali in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Želimo si, da bi bilo teh šest točk dovolj za glavni del lige prvakinj, je pa res, da nas čaka še ena tekma v Larviku," je po zmagi povedal trener Ljubljančank Uroš Bregar.

Izid:

Krim Mercator - Esbjerg 27:22 (13:13)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
12. 11. 2016 17.38
+1
ena slika? to je vse? kje so ritke, kje so noge..eh
Paštašutar
12. 11. 2016 18.07
dajno
12. 11. 2016 18.29
Zunaj je pol metra snega po napovedi 24...in zato pot do dvorane ni bila mogoča. Vsekakor lažje iz domačega Fotelja