Drugi športi

Kubica se vrača med voznike relija

Varšava, 04. 03. 2013 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Nekdanji poljski voznik formule 1 Robert Kubica bo dirkaško kariero nadaljeval v reliju, kjer je pred dvema letoma na dirki v Italiji doživel hudo nesrečo, ki je skorajda končala njegovo športno pot.

"Na mizi sem imel različne možnosti, odločil sem se za ta program. Še veliko se moram naučiti v tem športu in zato potrebujem čim več kilometrov in dirk," je odločitev o selitvi v reli pojasnil Kubica. Dodal je še: "Vesel sem, da se lahko vrnem na tako visoko raven v avtomobilističnem športu." Poljski dirkač se je letos že udeležil dveh tekmovanj s Citroenovim dirkalnikom C4 WRC, zdaj pa bo dobil priložnost tudi za uraden nastop za francosko tovarno, dirkal bo z vozilom DS3 RRC. Za začetek se bo pomeril na reliju evropskega prvenstva na Kanarskih otokih, pozneje pa bo kot Citroenov dirkač sodeloval tudi na preizkušnji svetovnega prvenstva.

Kubica se je februarja 2011 na reliju v Italiji s škodo fabio zaletel v zaščitni zid, dirkalnik je predrla kovinska odbojna ograja, ki je Kubici povzročila številne poškodbe. Najhuje je bilo prizadeto zapestje desne roke, grozila mu je celo amputacija, a so mu roko rešili po večurni operaciji. Poljak je nato prestal še več zahtevnih operacij zapestja, rame in komolca. Po nesreči se ni več vrnil v formulo 1, poskušal pa se je tudi na drugih področjih avtomobilističnega športa, tako je letos pozimi testiral tudi mercedesov dirkalnik serije DTM. Poljak bo prav zaradi posledic poškodb lahko imel v Citroenovem dirkalniku nekoliko prirejen menjalnik, ki ga bo lahko upravljal z levo roko. "Veseli nas, da imamo v ekipi Roberta Kubico. Sestavili bomo program, ki mu bo omogočil čim boljše privajanje na avto, zelo podoben tistemu v WRC. Takšen dirkač, kot je Robert, lahko veliko pripomore k razvoju ekipe," je bil po razkritju novice o sodelovanju zadovoljen tudi vodja Citroenovega moštva Yves Matton.

Robert Kubica
Robert Kubica FOTO:


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
05. 03. 2013 08.08
+1
v F1 je bil car, upam da mu bo v reliju šlo bolje kot Raikonnenu..
cayman00
04. 03. 2013 20.00
+3
Škoda, da ga je usral takrrat na reliju ker je bil zelo dober voznik v F1 in bi se lahko z dobrim dirkalnikom lahko celo boril za naslov prvaka nedvomno
FailNation
04. 03. 2013 19.58
+0
bo zanimiv še WRC gledata :)
unicorn88
04. 03. 2013 18.28
+0
kralj kubica :)