Drugi športi

Murray zaustavil pekinške sanje Dimitrova, Tokio pripadel Kyrgiosu

Tokio, 09. 10. 2016 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski teniški igralec Andy Murray je zmagovalec turnirja v Pekingu, potem ko je v finalu z 2:0 v nizih odpravil Bolgara Grigorja Dimitrova. Avstralec Nick Kyrgios pa je dobil finale ATP turnirja v sosednjem Tokiu, z 2:1 v nizih je premagal Belgijca Davida Goffina.

Murray je suvereno osvojil turnir v Pekingu.
Murray je suvereno osvojil turnir v Pekingu. FOTO: AP
Škot Andy Murray je v Pekingu prišel do 41. naslova na turnirjih ATP in zmanjšal zaostanek za vodilnim tenisačem na svetu Novakom Đokovićem na nekaj več kot 1500 točk. V finalu je bil olimpijski prvak boljši od Bolgara Grigorija Dimitrova s 6:2 in 7:6. Murray je letos nastopil v devetih finalih in v Pekingu osvojil peti naslov. Karierni izkupiček v finalih ima zdaj 41-21. Dimitrov, ki je izgubil četrti od osmih dvobojev s Škotom, ostaja pri štirih naslovih, zadnjega je osvojil 2014 v Queensu.

Kyrgios najboljši v Tokiu
Nick Kyrgios, 15. igralec lestvice ATP, je zmagovalec teniškega turnirja v Tokiu. V finalu 1,5 milijona dolarjev vrednega tekmovanja je šesti nosilec tekmovanja ATP 500 premagal petega nosilca Belgijca Davida Goffina s 4:6, 6:3, 7:5. Za Kyrgiosa je ta zmaga tretja na tekmovanjih ATP po Atlanti in Marseillu v tej sezoni. V finalu Tokia je poskrbel za preobrat po izgubljenem prvem nizu. Obenem pa si je nekoliko povečal teoretične možnosti za nastop med najboljšo osmerico na zaključnem tekmovanju sezone, saj bo po zmagi v Tokiu na novi lestvici ATP na 12. mestu.

Poljska teniška igralka Agnieszka Radwanska, tretja z lestvice WTA, je zmagovalka turnirja v Pekingu. V finalu 6,29 milijona dolarjev vrednega tekmovanja je premagala Britanko Johanno Konta s 6:4, 6:2. Za Radwansko je to 20. zmaga na turnirjih najvišje ravni in tretja v tej sezoni po New Havnu in Shenzhenu. Radwanska, na Kitajskem je bila tretja nosilka, je na pekinškem prizorišču slavila drugič po letu 2011. Poražena Britanka avstralskih korenin pa bo kljub izgubljenemu finalu na novi lestvici WTA napredovala med prvih deset, kar bo prva britanska uvrstitev med deseterico v zadnjih 32 letih.

Nick Kyrgios
Nick Kyrgios FOTO: AP

ATP Peking, finale:
Andy Murray (VB/1) - Grigor Dimitrov (Bol) 6:4, 7:6 (2)

ATP Tokio, finale:
Nick Kyrgios (Avs/6) - David Goffin (Bel/5) 4:6, 6:3, 7:5

WTA Peking, finale:
Agnieszka Radwanska (Pol/3) - Johanna Konta (VBr/11) 6:4, 6:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.