Drugi športi

Laureusi Sereni Williams, Đokoviću in novozelandskim ragbistom

Berlin, 18. 04. 2016 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Berlinu so na slavnostni prireditvi podelili športne nagrade lauerus za leto 2015. Najbolj prestižnih v kategorijah športnika leta in ekipe leta so se razveselili ameriška teniška igralka Serena Williams, najboljši teniški igralec sveta Srb Novak Đoković in ragbi reprezentanca Nove Zelandije.

Novak Đoković je bil v Berlinu na podelitvi nagrad dobre volje.
Novak Đoković je bil v Berlinu na podelitvi nagrad dobre volje. FOTO: AP

Gala prireditev za športno nagrado laureus je danes prvič gostil Berlin. Prireditev imenujejo tudi podelitev športnega oskarja, prestižno priznanje pa so v preteklosti prejeli številni najboljši športniki in športnice, kot so Usain Bolt, Ronaldo, Zinedine Zidane, Novak Đoković, Roger Federer, Serena Williams, Michael Schumacher in mnogi drugi.

Poleg nagrad za športne dosežke v letu 2015 so letos prireditelji razdelili še številna priznanja v drugih kategorijah. Tako je nedavno preminuli nizozemski nogometaš Johan Cruyff posmrtno prejel nagrado za zasluge v športu, prevzel jo je njegov sin Jordi Cruyff, nekdanji dirkač formule 1 Niki Lauda pa je prejel priznanje za življenjsko delo.

Med športniki invalidi je laureusa dobil brazilski plavalec Daniel Dias, vrnitev leta je bil dosežek novozelandskega igralca ragbija Dana Carterja, njegovo moštvo All Blacks, ki si je lani zagotovilo naslov svetovnih prvakov, že drugega v nizu in skupno tretjega v zgodovini, pa je dobilo nagrado za moštvo leta.

Med posamezniki je pri ženskah slavila ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je to nagrado dobila že v letih 2003 in 2010, 2007 pa še nagrado za vrnitev leta. zadnjega laureusa si je zaslužila predvsem z zmagami na turnirjih velike četverice v Avstraliji, Parizu in Wimbledonu, s katerimi je skupno številko osvojenih grand slamov v karieri dvignila na 21.

Pri moških je teniško prevlado zaokrožil Novak Đoković, ki je konkurente, kot sta bila Bolt ali svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton, premagal z zmagami na treh od štirih lanskih turnirjev za grand slam in še šestimi osvojenimi turnirji serije masters. Letošnji lauereus je njegov tretji, ima že tista iz let 2012 in 2015.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.