Drugi športi

Lazar Kazahstanke pripeljal v Ajdovščino

Ajdovščina, 09. 10. 2012 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni trener Vojko Lazar je meseca februarja zasedel klop kazahstanske ženske reprezentance, Primorec pa je zdaj obetavne reprezentantke pripeljal v Slovenijo, kjer bo skušal med mladimi najti tiste najboljše, ki bodo konkurirale za nastop v članski reprezentanci.

Kazahstanska ženska rokometna reprezentanca Slovencem ne bi bila niti malo zanimiva, če ne bi na klop le te sedel prekaljeni rokometni strokovnjak Vojko Lazar, ki je na dosedanji trenerski poti največje uspehe vknjižil kot trener Andor Jadrana s Hrpelj in kasneje Gold Cluba. Primorec je kazahstanski projekt zastavil zelo resno, cilji so povezani z azijskimi igrami, želje vodstva krovne organizacije pa povezane z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo, kar ne bo niti približno lahko. A Lazar ima čas, obetavne mlade igralke pa je ob pomoči svojega dolgoletnega prijatelja Lorisa Požarja in izdatni pomoči Anje Frešer pripeljal v Slovenijo, natančneje v Ajdovščino, kjer se vse od minule srede močno znojijo.

Vojko Lazar in Loris Požar še naprej tesno sodelujeta, tokrat pa je slednji izdatno pomagal ob prihodu Kazahstank v Slovenijo.
Vojko Lazar in Loris Požar še naprej tesno sodelujeta, tokrat pa je slednji izdatno pomagal ob prihodu Kazahstank v Slovenijo. FOTO: Slavko Kolar

"Imamo izvrstne pogoje, tukajšnji zavod za šport nam je uredil vse potrebno, treniramo dvakrat dnevno, skupaj pa približno pet ur,“ je za 24ur.com povedal Lazar in nadaljeval: "Pripeljal sem mlada dekleta, posameznice pa imajo potencial potreben za člansko izbrano vrsto. Mislim, da so tri ali štiri takšne, z delom in kakovostjo kažejo ta format, ki ga iščem.“ Lazar namreč počasi sestavlja delčke v mozaik, s katerim se bo skušal na azijskih igrah odrezati kot še nihče izmed dosedanjih kazahstanskih selektorjev. "Ne bo lahko, tu sta obe Koreji, Japonska in Kitajska, potem pa kar nekaj reprezentanc, ki konkurirajo za igranje na svetovnem prvenstvu. Mi se s konkurenco ne želimo obremenjevati, želimo hoditi po začrtani poti in verjamem, da nam bo uspelo.

Lazar se je sicer povsem privadil na razmere v Almatiju, ruski jezik mu ne predstavlja posebnih težav, glede na to, da so mu Kazahstanci pokazali že številne lepote prestolnice (ta ima približno 1,5 milijona prebivalcev), se je omenjeni odločil, da dekleta kakšen dan osvobodi treningov in jih odpelje na ogled slovenskih naravnih znamenitosti. "Postojnska jama in Bled zagotovo, verjetno jih bomo odpeljali še na slovensko obalo,“ je zaključil Lazar, ki je povsem osredotočen na delo z reprezentanco. Želi si namreč, da bi povrnil ugled kazahstanskemu rokometu, ki je bil v zadnjih letih pošteno načet.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.