Lazar ostaja zvest Kazahstankam

Slovenski rokometni trener Vojko Lazar bo nadaljeval delo na klopi ženske kazahstanske reprezentance, s katero si je na azijskem prvenstvu zagotovil vozovnico za svetovno prvenstvo.

Kazahstanska ženska rokometna reprezentanca je na azijskem prvenstvu osvojila končno četrto mesto – v dvoboju za tretje mesto so izbranke Slovenca Vojka Lazarja z 21:20 izgubile proti Japonkam. Vodstvo tamkajšnje krovne organizacije je letošnji dosežek označilo za uspeh, predvsem pa so za uspešno označili delo Primorca. "Ob koncu leta smo imeli sestanek, z opravljenim so zadovoljni, dal pa sem jim tudi nekaj nasvetov, kaj bi bilo v prihodnje treba še izboljšati,“ je za 24ur.com iz Almatija sporočil trener, ki je v slovenskem prostoru pustil viden pečat pri hrpeljskem Gold Clubu.

Vojko Lazar

Vojko Lazar se je s Kazahstankami uvrstil na svetovno prvenstvo.

"Igre in rezultati na azijskem prvenstvu so bili ocenjeni kot zelo uspešni, saj je bila ekipa zelo pomlajena. Prvič v zgodovini ženske reprezentance so dres z državnim grbom oblekle le kazahstanske igralke, saj so v preteklosti za izbrano vrsto igrale tudi številne naturalizirane rokometašice, in to jih še posebej veseli,“ je dodal Lazar, ki se je dogovoril za nadaljnje sodelovanje z vodstvom zveze. Ima še triletno pogodbo, s tem da se po koncu vsake sezone sestane z vodilnimi predstavniki zveze in dogovori o pogojih sodelovanja.

To pomeni, da bo nadaljeval začeto delo na klopi Kazahstank, cilji pa so postavljeni visoko, saj je to edini način, da dosežejo kakšen vidnejši uspeh. Ob tem dodajmo, da so se Kazahstanke v skladu s pravilnikom Mednarodne rokometne zveze prebile na svetovno prvenstvo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev