Drugi športi

Lazar spet doma, nato pa na višinske priprave

Ljubljana, 25. 07. 2012 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni trener Vojko Lazar se je dobro znašel na mestu selektorja ženske kazahstanske reprezentance, širši seznam pa je pred višinskimi pripravami skrčil na 22 igralk. S pogoji dela je nadvse zadovoljen.

Slovenski rokometni trener Vojko Lazar se je dodobra privadil na razmere v Kazahstanu, kjer je po neuspešnih kvalifikacijah za olimpijske igre prevzel vodenje tamkajšnje ženske izbrane vrste. Primorec, ki je v preteklosti bil tesno povezan s hrpeljskimi rokometnimi klubi, ne obžaluje odločitve, da se je odločil prevzeti tamkajšnjo žensko izbrano vrsto. "Pogoji za delo so fantastični, trenutno sem dekletom namenil nekaj prostih dni, nato jih čakajo klubske obveznosti in sledijo 15-dnevne višinske priprave,'' je za 24ur.com povedal Lazar, ki je tudi sebi privoščil nekaj prostih dni, sredi avgusta pa se vrača v Almati, kjer tudi živi.

Vojko Lazar želi povrniti ugled kazahstanskemu ženskemu rokometu.
Vojko Lazar želi povrniti ugled kazahstanskemu ženskemu rokometu. FOTO: Reuters

"Na življenjske razmere v milijonski prestolnici sem se takoj privadil. Enako velja za razmere, ki vladajo v ženskem rokometu. Izbral sem 35 rokometašic, na višinske priprave jih peljem nekaj več kot dvajset in iz te baze bom skušal izbrati tiste najboljše. Vsem je jasno, da je preko noči težko narediti velik rezultatski preskok, a verjamem, da nam bo uspelo,'' je še dodal Lazar. Za kakšen vidnejši rezultat bo zagotovo potreboval več kot le leto trdega dela, a ob takšni podpori vodilnih predstavnikov tamkajšnje rokometne zveze je vse mogoče.

Pred tremi leti so Kazahstanke osvojile azijske igre, nato pa so rezultatsko močno nazadovale, reprezentanca je izgubila prepoznavno igro, Lazar pa stavi na številne mlade igralke, ki naj bi poskrbele za lepši jutri tamkajšnje ženske reprezentance.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kevin Lazar
26. 07. 2012 16.22
+1
Cokli, ubožec, ne razumeš se prav veliko v te zadeve, pa te malo peče. Vojc je svetovna faca, ki ima za seboj rezultate.
cokli
25. 07. 2012 21.35
-1
Največji blefer med trenerji vseh kolektivnih športov z žogo na svetu!