Drugi športi

VIDEO: Tivoli bo gostil kar tri svetovne prvake in trenutno številko ena Marka Selbyja

Ljubljana, 21. 12. 2016 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V četrtek 22. decembra bo Hala Tivoli gostila štiri izmed najboljših igralcev snookerja na svetu. Dogodka, ki je poimenovan Best of snooker se bodo udeležili Mark Selby, ki je trenutno prvi igralce sveta, Judd Trump, ki velja za enega najbolj nadarjenih igralcev mlajše generacije igralcev, ter še dva svetovnega prvaka, in sicer Neil Robertson in Shaun Murphy.

Mark Selby je že pet sezon zapored številka ena svetovnega snookerja.
Mark Selby je že pet sezon zapored številka ena svetovnega snookerja. FOTO: Best of snooker

Ljubitelji snookerja boste imeli v četrtek zvečer edinstveno priložnost, da si v živo ogledate na delu štiri iz med najboljših igralcev tega športa na svetu. Hala Tivoli bo namreč gostila ekshibicijski turnir poimenovan Best of snooker. Nastopili bodo štirje zvezdniki snookerja, ki se bodo pomerili v dveh polfinalih, zmagovalca le teh pa se bosta nato v velikem finalu udarila za zmago na premiernem turnirju v Ljubljani, a kot organizatorji zatrjujejo, zagotovo ne zadnjem. Prvo ime turnirja bo zagotovo Mark Selby, ki je trenutno tudi prvi igralec sveta in je v svoji profesionalni karieri osvojil vse, kar se v snookerju osvojiti da. Nenazadnje je tudi aktualni svetovni prvak, potem ko je v lanskem finalu v legendarni dvorani Crucible v Sheffieldu premagal kitajskega asa Ding Junhuija. Pred tem je 'Jester from Leicester', kot je v svetu snookerja tudi znan, prvi naslov osvojil leta 2014, ko je v velikem finalu premagal Roonija O'Sullivana, ki velja za najbolj talentiranega igralca vseh časov. Svoj drugi naslov prvaka je zanimivo osvojil zgolj 11 minut za tem, ko je Leicester City, za katerega navija, osvojil presentljivi naslov prvaka v Premier League. 33-letni Selby je sicer številka ena svetovnega snookerja že več kot štiri leta in je v svoji karieri osvojil že 22 velikih turnirjev. Med drugimi je z zmago na letošnjem Odprtem prvenstvu Velike Britanije (UK Open), postal eden redkih igralcev, ki se lahko pohvali z zmago na vseh turnirjih t.i. velike trojice, natančneje, postal je šesti igralec na svetu, ki mu je to uspelo. Tu zraven šteje seveda naslov svetovenga prvaka in pa seveda zmaga na Mastersu. 

"Obeta se nam zelo tekmovalen turnir v Ljubljani! Videli bomo dva polfinala, vsak bo sestavljen iz 7 framov.  Potem se bosta dva igralca pomerila v finalu, vsak bo sestavljen iz 9 framov. Zmagovalec bo odnesel trofejo! Nekdo iz občinstva bo na začetku dogodka z žrebom določil udeležence turnirjev," je pred turnirjem povedal eden iz med organizatorjev Best of snooker Sorin Sararu. Poleg Selbya pa bodo na turnirju nastopili tudi Judd Trump, ki pri 26-ih letih velja za enega najbolj perspektivnih in talentiranih igralcev svoje generacije, Neil Robertson, ki je leta 2010, kot prvi in do sedaj edini Avstralec postal svetovni prvak in Shaun Murphy, ki je bil nakdandno dodan na seznam turnirja in se tudi lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka, ki ga je osvojil leta 2005. Britanec

Judd Trump je pri 26-ih letih že izjemno izkušen igralec in velja za enega največjih talentov te izjemno zahtevne igre.
Judd Trump je pri 26-ih letih že izjemno izkušen igralec in velja za enega največjih talentov te izjemno zahtevne igre. FOTO: Best of snooker

Judd Trump ima 26 let in je četrti najboljši profesionalni  igralec snookerja na svetu. Njegov vzdevek v svetu je ‘Ace in The Pack’ in je v svoji karieri  osvojil že lepo število zmag na največjih tekmovanjih, med drugim Australian Open, China Open, UK Championship, International Championship in World Grand Prix. Prišel je tudi v finale svetovnega prvenstva v Sheffieldu. Avstralec Neil Robertson je star 34 let - zaseda sedmo mesto na svetovni lestvici in je najboljši avstralski igralec snookerja vseh časov. 'The Thunder from Down Under' ali po naše 'Grom iz dežele tam spodaj' je osvojil naziv svetovnega prvaka leta 2010 in je edini avstralski igralec, ki mu je uspelo dobiti laskavi naziv in ostati na vodilnem mestu v prvih šestih televizijskih finalih.  Največje uspehe je dosegel na svetovnem prvenstvu, na China Open, World Open, United Kingdom Open, Wuxi Classic in še drugih velikih turnirjih. Shaun Murphy je angleški profesionalni igralec snookerja, ki je leta 2005 zmagal na Svetovnem prvenstvu. Z vzdevkom ‘The Magician’ oziroma ‘ Čarovnik’, je osvojil več kot 300 century breakov v njegovi profesionalni karieri. Trenutno je tretji na svetovni lestvici profesionalnih snooker igralcev.

Torej štirje vrhunski igralci snookerja, ki so skupaj osvojili štiri naslove svetovnih prvakov in še več ostalih turnirjev, so dovolj veliko vabilo za vse ljubitelje snookerja. Vsem, ki se boste dogodka udeležili, vam igralci zagotovljajo, da vam bodo pripravili izjemen večer snookerja, kakršnega ne boste pozabili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.