Ljubljana, Celovec, Trst: Tri mesta, trije maratoni

Ljubljanski maraton, ki bo letos oktobra na sporedu že osemnajstič, seje z organizatorji maratonov v Trstu in Celovcu povezal v skupni tekaški pokal imenovan Run Alpe Adria.

Andreas Ahammer in Fabio Carini

Predstavnik celovškega polmaratona Andreas Ahammer in Fabio Carini, direktor tržaškega maratona. (Foto: Anže Furlan)

Maratoni v Ljubjani, Trstu in Celovcu bodo šteli za tekaški pokal Run Alpe Adria, namen projekta je povezovanje mest in seveda tudi prebivalcev, ki prisegajo na športni duh, s katerim želijo v Ljubljani, Trstu in Celovcu pokazati, da tek združuje in da šport ne pozna meja. S skupnim pokalom in nagradami želijo organizatorji vzpodbuditi čim večje število tekačev, ki bi se udeležili enega, dveh ali celo vseh treh tekov.

Za skupno uvrstitev bo štela udeležba na vseh treh dogodkih, upoštevali bodo bodisi maratonsko ali polmaratonsko preizkušnjo, prireditelji bodo poskrbeli tudi za denarne in druge nagrade. Zaključni del pokala in podelitev nagrad zmagovalcem in udeležencem bo 27. oktobra v Ljubljani. Prvi tekaški dogodek bo na sporedu v Trstu bo 5. maja, celovški maraton bo na sporedu 18. avgusta, ljubljanski pa 27. oktobra, v lanski sezoni pa se je vseh treh tekov skupaj udeležilo kar 36 tisoč tekačev.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
pridnaovčka 09.03.2013 06:30:26
laibach,klagenfurt, trieste...
Več komentarjev