Drugi športi

Luka Žvižej ne bo več "pivovar"

Celje, 17. 05. 2017 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ž.L./STA
Komentarji
2

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo morali v prihodnji sezoni znajti brez izkušenega, 36-letnega Luke Žvižeja. Klub in igralec sta se dolgo pogajala o novi pogodbi, a nista našla skupnega jezika. Žvižej, ki je med drugim za celjsko ekipo igral zadnjih sedem let, bo tako po sezoni zapustil Celje, je poročala spletna stran kluba.

Luka Žvižej po koncu sezone zapušča dvorano Zlatorog.
Luka Žvižej po koncu sezone zapušča dvorano Zlatorog. FOTO:

"Žal se z Luko nismo dogovorili o nadaljevanju njegove kariere v Celju. Po zelo korektnih in dolgotrajnih pogajanjih nobena ponudba na žalost ni bila sprejemljiva, zato se naše poti ob izteku sezone razhajajo. Verjamemo, da bo Luka še naprej deloval v tem športu, ki mu je gotovo ogromno dal in morda se kdaj v prihodnje naše poti znova snidejo," je za celjsko spletno stran povedal direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu. Žvižej je kariero začel v Celju, zatem pa ga je pot vodila še k Teki Cantabrii, Barceloni in Picku Szegedu.

Kot je poročalo delo.si, bodo Celje po sezoni zapustili tudi Ivan Gajić, Povilas Babarskas, Arthur Patrianova, Miha Zarabec (Kiel) in Blaž Janc (Kielce), verjetno pa tudi Vid Poteko (Meškov), prišli pa bodo Španec Daniel Dušebajev, Črnogorec Branko Vujović in slovenski vratar Urh Kastelic. Kot še piše delo.si, pa bo v sezoni 2018/19 vrste 20-kratnih državnih prvakov okrepil nadarjeni 19-letni levi zunanji igralec Josip Šarac, član Ljubuškega.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
17. 05. 2017 18.57
+4
Hvala Jancu, Zarabcu, Poteku, Žvižeju in ostalim za vse kar ste prispevali v tej in prejšnji sezoni za igre Celja pivovarne laško! Lepo, da se Celje krepi, a se očitno še vseeno ne zavedajo res dobro kaj vse izgubljajo (od prvokategornikov v prihodnji sezoni), če ne bo kakšne dobre okrepitve še vsaj na srednjem zunanjem in morda še kje, bodo v prihodnji sezoni Celjani realno gledano imeli tudi VELIKO težav,. s v prihodnji sezoni močnim Gorenjem. Upam, da se še okrepijo. Od odškodnin jim zagotovo še kar nekaj ostane. Upajmo na tudi dobre rezultate v ligi prvakov. Enkrat za Celje vedno za Celje!
Barbarezo
20. 05. 2017 17.42