Drugi športi

Maček iz Irana v Katar

Litija, 27. 12. 2010 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni trener Borut Maček se iz Irana seli v Katar, kjer bo vsaj leto dni sedel na klopi tamkajšnje reprezentance.

Slovenski rokometni trener Borut Maček je zadnjih šest mesecev služboval v Iranu. Treniral je tamkajšnjo izbrano vrsto, ki je na azijskih olimpijskih igrah osvojila srebrno medaljo, kar je bilo sploh prvo odličje za iranske rokometaše na največjih tekmovanjih. "Nad pogoji za delo v Iranu se ne morem pritoževati. Edina težava so bile le kratkotrajne priprave na azijske olimpijske igre. Na razpolago smo imeli namreč le 22 dni, ampak uspelo nam je doseči zastavljeni cilj, torej medalja na igrah," je za 24ur.com uvodoma povedal rokometni trener iz Šmartnega pri Litiji, ki mu je pred dnevi potekla pogodba z Iranci.

Čeprav so mu ponujali podaljšanje sodelovanja, se predvsem zaradi življenja v Iranu za takšen korak ni odločil: "Enostavno nimaš tam kaj početi. Edina prednost, ki sem jo imel, je bila zagotovo ta, da sem živel nekaj korakov stran od dvorane, a kaj ko za prečkanje ceste zaradi izjemnega prometa potrebuješ celo večnost." Iranci so v finalu olimpijskih azijskih iger izgubili s Korejci, sicer pa v polfinalu z golom v zadnjih trenutkih ugnali Japonce.

Borut Maček
Borut Maček FOTO:

Odslej v Katarju

"Po končanih igrah sem imel kar nekaj ponudb, posebej mamljiva pa je bila iz Katarja, kjer imajo približno enake ambicije, kot so jih imeli v Iranu. Medalja na azijskih igrah je njihov cilj, sicer pa nas čakajo tudi kvalifikacije za olimpijske igre v Londonu in borba za nastop na svetovnem prvenstvu," razlaga Maček, ki se zaveda, da je pred njim nova zahtevna naloga. Klica iz Slovenije ni bilo, ne nazadnje pa ga evropska rokometna scena za zdaj ne zanima: "Že pred časom sem povedal, da sem zadovoljen v azijskem svetu, pogoji za delo so dobri, življenjski pogoji tudi, čeprav nikoli ne reci nikoli. Ob izjemni ponudbi bi zagotovo premislil."

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fejbod
27. 12. 2010 17.53
Zdej ni treba več spraševat, kje je Maček......samo pogledaš na 24 ur! Srečno, Šejk!
-jst.
27. 12. 2010 17.40
Legenda iz našga kraja!! Bravo Borut