Drugi športi

Maribor namesto Triglava v jadranski ligi

Maribor, 27. 09. 2013 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija bo imela svojega predstavnika v jadranski vaterpolski ligi, razširjenem prvenstvu Hrvaške, tudi v sezoni 2013/14. Nastop so zaradi pomanjkanja financ morali odpovedati pri kranjskem Triglavu, ki pa ga bo nadomestil mariborski Branik.

V Kranju so se dolgo trudili, da bi zagotovili sredstva za še eno sezono v ligi, vendar so bili pri tem neuspešni. "Nastopanje v ligi je v interesu slovenskega vaterpola in na koncu smo se dogovorili, da bo sodelovanje v ligi prevzel Maribor, saj gre za pomembno priložnost za mlade," je nastopanje Branika v ligi razložil dolgoletni vodja mariborskega vaterpola Robert Grubišić.

Klub iz štajerske prestolnice se bo za sodelovanje okrepil tudi s petimi mladimi triglavani. Juretom Betonom, Juretom Stojanovičem, Jako Štirnom, Benjaminom Popovičem in Markom Gostičem. Na spisku želja bi bil tudi reprezentant Jaša Kadivec, ki pa pot nadaljuje v Franciji. Ob tem bodo klub okrepili še s tremi hrvaškimi igralci. "Lani smo mi Triglavu posodili tri igralce, letos nam jih bodo oni pet. Naša želja sicer je, da bi čim več igrali z lastnimi vaterpolisti, a je naša ekipa zelo mlada. Skupaj se nam tukaj nudi lepa priložnost za napredovanje," je še povedal Grubišić.

Prva tekma Mariborčane čaka že v soboto ob 20. uri, ko bodo v Pristanu gostili splitski Mornar BS.
Prva tekma Mariborčane čaka že v soboto ob 20. uri, ko bodo v Pristanu gostili splitski Mornar BS. FOTO: Reuters

Glede pričakovanj so v Mariboru zadržani, saj so tekmeci tudi najmočnejši klubi na svetu iz Hrvaške in Črne gore. "Lahko trdim, da je to najmočnejša liga na svetu, a vsekakor je v tej ligi nekaj ekip, s katerimi se lahko kosamo in kjer bomo iskali svojo priložnost. Zadnje tekme v Zagrebu, nazadnje včeraj, so pokazale, da znamo igrati dober vaterpolo in katerega od tekmecev lahko tudi presenetimo," pred prvo tekmo še pravi prvi mož vaterpola iz mesta ob Dravi.

V ligi letos sodeluje 12 ekip – osem hrvaških, tri črnogorske in AVK Branik Maribor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
27. 09. 2013 12.03
+2
točk nav velik, upam da se navjo utopil.:)
bublika
27. 09. 2013 11.55
+1
Še sreča, da imajo v Mariboru denar !!!???