Drugi športi

Mariborčani se krepijo, potrjeni prihodi Žabiča, Mlakarja in Taletoviča

Maribor, 15. 07. 2014 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem, ko je vodstvo rokometnega kluba Maribor Branik v svoje vrste zvabilo dosedanjega vratarja velenjskega Gorenja Emirja Taletovića, sta sedaj uradno člana moštva postala še dosedanja člana celjskih pivovarjev Igor Žabič in Žiga Mlakar.

Mariborski rokometaši, podobno kot Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, v letošnji sezoni ne bodo igrali med regionalno konkurenco zbrano v ligi SEHA. Bodo pa tudi v novo tekmovalno leto krenili z zasedbo, ki bi lahko mešala štrene najboljšima kluboma zadnjih sezon. Potem, ko so se dogovorili za sodelovanje z velenjskim vratarjem Emirjem Taletovičem, so sedaj v klub zvabili še dosedanja člana pivovarjev Žigo Mlakarja in Igorja Žabiča.

Igor Žabič
Igor Žabič FOTO: Boštjan Selinšek

Igor Žabič bo v vijoličastem dresu igral kot posojen igralec, Žiga Mlakar pa je podpisal enoletno pogodbo. "Vesel sem, da sem dobil to priložnost, da v Mariboru poskušam izpopolniti svojo rokometno znanje, tako kot je to uspelo kar nekaj celjskim igralcem pred mano. Veliko prednost moštva vidim v tem, da kljub temu da nas je precej mladih smo tukaj igralci, ki se zelo dobro poznamo med sabo. Ali smo igrali skupaj ali pa smo igrali drug proti drugemu. Verjamem, da se bomo hitro ujeli in da bomo pošteno mešali štrene pri samem vrhu tako v domačih tekmovanjih kot v evropskem Pokalu EHF," je dejal novi krožni napadalec v vijoličastem Žabič.

Mariborčani bodo tako tudi v prihodnji sezoni imeli zanimivo zasedbo, ki bi znala presenetiti tudi kakšnega uglednejšega tekmeca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.