Drugi športi

Thiem in Đoković še zadnja polfinalista Roland-Garrosa, senzacija Anisimova preskočila še Halepovo

Pariz, 06. 06. 2019 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./N.A./STA
Komentarji
5

Ameriška najstnica ruskega rodu Amanda Anisimova je pripravila prvovrstno senzacijo v četrtfinalu teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu. Sedemnajstletnica je brez izgubljenega niza, s 6:2 in 6:4, premagala lansko zmagovalko Simono Halep. V moški konkurenci sta se kot zadnja v polfinale prebila prvi nosilec, Srb Novak Đoković, in četrtopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem.

Potem, ko je sredin dež odplaknil vse tekme, je delno jasno vreme omogočilo nadaljevanje francoskega odprtega prvenstva.

Thiem je dobil vse tri nize, prav tako tudi Đoković.
Thiem je dobil vse tri nize, prav tako tudi Đoković. FOTO: AP

V četrtfinalu prestižnega odprtega prvenstva Francije je Avstrijec Dominic Thiem v slabih dveh urah premagal ruskega tenisača Karena Hačanova (6:2, 6:4, 6:2). Lanskoletni finalist Thiem je brez težav zmagal v treh nizih, oddal je vsega zgolj osem iger. 

"Ključen je bil nadzor na točkami. Tudi jutri bom pripravljen, saj je to eno mojih najljubših igrišč na svetu," je samozavestno povedal Thiem.

Še zadnja polfinalna vstopnica pa je pripadla srbskemu teniškemu zvezdniku Novaku Đokoviću, ki je brez težav opravil z Alexandrom Zverevom. Srb se je tako maščeval za poraz v finalu Londona v zadnji sezoni.

"Zaostajal sem, nato pa sem odigral štiri, pet popolnih iger. Pomembno je, da ostaneš miren v odločilnih trenutkih," je dejal Đoković, ki lovi nekoledarski grand slam po zmagah lani v Wimbledonu in OP ZDA ter letos na OP Avstralije.

Drugi polfinalni par sestavljata drugi in tretji nosilec, Španec Rafael Nadal, ki brani naslov, in Švicar Roger Federer.

Amanda Anisimova
Amanda Anisimova FOTO: AP

Pohod senzacionalne Anisimove

Dvoboj je trajal zgolj eno uro in deset minut. Tretja nosilka Simona Halep pa je celo izgubila sedem iger zaporedoma v drugem nizu ter je povsem zasluženo izpadla iz nadaljnjega turnirja. Amanda Anisimova bo prvič zaigrala v polfinalu katerega od turnirjev za grand slam. Lani na OP ZDA je izpadla v prvem krogu, letos na OP Avstralije v Melbournu pa se je prebila do osmine finala, kjer jo je zaustavila Čehinja Petra Kvitova.

V polfinalu bo Anisimova prekrižala lopar z osmo nosilko Avstralko Ashley Barty, ki je porabila zgolj eno minuto več, da je izločila 14. nosilko, Američanko Madison Keys, s 6:3, 7:5. Tudi 23-letna Bartyjeva nikoli poprej še ni zaigrala v polfinalu turnirja za veliki slam. Pred tem se je letos na domačem Australian Opnu prebila v četrtfinale, ko jo je izločila krvnica Anisimove Kvitova, poznejša finalistka.

Četrtfinale odprtega prvenstva Francije:

Novak Đoković(SRB) - Alexander Zverev (NEM) 7:5, 6:2, 6:2

Dominic Thiem (AVS) - Karen Hačanov (RUS) 6.2, 6:4, 6:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
06. 06. 2019 19.52
-7
Finale Nadal - Thiem...
dexy75
06. 06. 2019 21.53
+4
Grcha boy
07. 06. 2019 09.13
-1
napacna stava. Djokovic : Federer je pravilno!
Nobody75
07. 06. 2019 10.41
+1
Zanimiva napoved janez. Dominic zgleda zelo dobro. Vprašanje je samo če mu bo psiha zdržala.
uporabnica1
06. 06. 2019 18.43
+8
Bravo Nole💪