Drugi športi

Markovičeva zmagala, Škofic drugi

Makpo, 12. 10. 2014 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko športno plezanje se veseli novega velikega uspeha, dvojnih stopničk, po zaslugi najboljših dveh športnih plezalcev ta hip Domna Škofica in Mine Markovič. V južnokorejskem Makpoju je Markovičeva zmagala, Škofic pa je bil drugi.

Na tekmi svetovnega pokala v južnokorejskem Mokpoju sta oba najboljša Slovenca stopila na zmagovalni oder, Mina Markovič je zmagala, Domen Škofic pa je bil drugi. Maja Vidmar je bila deveta. Škofic in Markovičeva sta se po napovedih uvrstila v finale prve od treh tekem azijske turneje svetovnega pokala v težavnosti, finale pa se je razpletel povsem v skladu s slovenskimi pričakovanji.

Mina Markovič
Mina Markovič FOTO: Miro Majcen

Markovičeva je po težavnostnem srebro in kombinacijskem bronu na svetovnem prvenstvu v španskem Gijonu vrhunsko formo prenesla tudi na tekmo svetovnega pokala ter vpisala svojo prvo letošnjo zmago. V svetovnem pokalu je letos prvič stopila na zmagovalni oder s tretjim mestom na julijski tekmi v Chamonixu. Markovičeva, četrta po polfinalu, je v finalu najvišje postavila letvico, čeprav ni osvojila vrha smeri, dosežka Slovenke pa ni preskočila niti vodilna po prvih dveh krogih svetovna prvakinja in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti Džain Kim. Domača adutinja, ki je šla v smer kot zadnja, je v finalu povsem odpovedala ter zdrsnila na šesto mesto.

Od Škofica je bil v finalu boljši le vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti Avstrijec Jakob Schubert, ki je edini v finalu osvojil tudi vrh smeri, na tretjem mesto je končal Francoz Romain Desgranges. Za Škofica so to že druge stopničke v tej sezoni, potem ko je bil tretji na tekmi v Chamonixu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DravaPtujFTW
12. 10. 2014 11.23
+5
toooo bravo naša Ptujčanka pa bravo tudi Škofic