Drugi športi

Mayweatherjeva zadnja borba prava polomija

Las Vegas, 18. 09. 2015 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Floyd Mayweather je minuli konec tedna, če si slučajno ne bo premislil, zadnjič stopil v ring. Ameriški boksar je proti rojaku Andreju Bertu vknjižil 49 zmago, ki pa jo je videlo presenetljivo malo število gledalcev.

Floyd Mayweather je brez težav premagal Andreja Berta.
Floyd Mayweather je brez težav premagal Andreja Berta. FOTO: Reuters

Floyd Mayweather si je skozi kariero prislužil naziv kralja plačljivih prenosov. Njegove borbe so bile po pravilu zmeraj najbolj dobičkonosne. Edino logično bi bilo, da bi se zgodba ponovila tudi na njegovi (domnevno) zadnji borbi v karieri. A obračun z Andrejem Bertom, ki je med drugim premagal tudi našega Dejana Zavca, si je preko plačljivega prenosa ogledalo, za Mayweatherja, izjemno malo število gledalcev. Organizatorji naj bi namreč prodali le med 500 in 550 tisoč plačljivih prenosov. Zgolj za primerjavo, Meyweatherjev dvoboj z Mannyjem Pacquiaom si je namreč s plačljivim prenosom ogledalo kar 4,6 milijona gledalcev. Borba je prinesla več kot 400 milijonov evrov dobička.

Glede na slabo prodajo plačljivih prenosov in dejstvom, da je imel Mayweather že pred borbo z Bertom zagotovljenih 32 milijonov evrov plače, obstaja velika možnost, da je televizijska mreža Showtime, ki je borbo prenašala, z omenjenim dvobojem imela celo izgubo. Berto je ob porazu v žep pospravil štiri milijone evrov. To je bila sicer 49. zmaga Mayweatherja, ki v profesionalni karieri ni vknjižil niti enega poraza.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Neznate
18. 09. 2015 22.01
+8
500 tisoč neumnih ljudi... Zakaj bi gledal, če že vnaprej veš potek dvoboja?
Roterdam
18. 09. 2015 21.51
-5
V profesionalnem boxu si iskreno želim videti knockautiranega; Mayweatherja in Kličkova, ampak res. Samo zaradi tega še gledam box. Doživel sem CRASH Mika Tysona, to mi je v uteho. Vsaj to.
xxman.y
19. 09. 2015 09.48
+6
Potem najbolš da nehaš gledat. Tega ne boš nikoli videl.
chaser
18. 09. 2015 21.23
+2
Edino logično bi bilo, da bi se zgodba ponovila, če bi imel vsaj približno konkurenčnega nasprotnika. Nikogar ne zanima borba, kjer nasprotnik nima skoraj nikakršnih možnosti za zmago - zlasti, če moraš za ogled še mastno plačati.