Drugi športi

McGregor ostal brez šampionskega pasu: White pravi, da morda nikoli več ne bo stopil v oktagon

Las Vegas, 22. 02. 2018 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik organizacije UFC Dana White je potrdil, da bo dvoboj med Habibom Nurmagomedovom in Tonyjem Fergusonom na UFC 223 odločal o naslovu v lahki kategoriji. To pomeni, da bodo prvemu zvezniku Ircu Conorju McGregorju odvzeli šampionski pas.

Dana White je odločitev vodstva UFC potrdil v pogovoru za TMZ in s tem končal čakanje na povratek Conorja McGregorja, ki si bo moral v oktagonu spet priboriti šampionski pas. Zanj se bosta na prihajajočem spektaklu UFC 223 udarila Habib Nurmagomedov in Tony Ferguson, potem ko si ga je McGregor sicer lastil vse od novembra 2016, ko je z nokavtom odpravil Eddieja Alvareza na UFC 205.

Obračun McGregorja (desno) z Mayweatherjem je avgusta lani požel veliko zanimanja in tudi kritik.
Obračun McGregorja (desno) z Mayweatherjem je avgusta lani požel veliko zanimanja in tudi kritik. FOTO: AP

Vse od takrat se je Irec osredotočal zgolj na odmeven boksarski obračun z Američanom Floydom Mayweatherjem ml., ki ga je avgusta lani v Las Vegasu izgubil, White in UFC pa sta očitno izgubila potrpljenje. White celo pravi, da je povsem verjetno, da se McGregor ne bo nikoli vrnil v oktagon.

"Conor ni jezen, razume, da mora lahka kategorija teči naprej in nadaljevati se mora tudi posel," je za TMZ dejal White. "Všeč bi mi bilo, da bi se prav on pomeril z zmagovalcem dvoboja Habib-Ferguson. Toda zaslužil je veliko denarja in želi si nekaj časa preživeti brez borb, to je nekaj običajnega. Verjamem, da celo obstaja možnost, da se glede na količino zasluženega denarja ne bi nikoli več boril," je dodal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
22. 02. 2018 20.33
+5
Zakaj bi prišel nazaj.Ve ,da bi ga Khabib demoliral.Vse si je zelo dobro preračunal pa še uspelo mu je.
FER?LOVK
22. 02. 2018 19.59
+0
še mocnejsi bo prisel nazaj!
JeanLuc
22. 02. 2018 20.22
+4
če ima kaj pameti se ne bo nikoli več boril zaslužil je zadosti zakaj bi reskiral glavo?