Drugi športi

Mercedesa najhitrejša na prvem, Ferrarija na drugem prostem treningu pred VN Kitajske

Šanghaj, 15. 04. 2016 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkači formule 1 so opravili prva dva treninga pred dirko za VN Kitajske, ki bo za dirkače tretja letošnja preizkušnja za točke svetovnega prvenstva. Na prvem treningu je bil najhitrejši Mercedesov dirkač Nico Rosberg, na drugem treningu pa je bil v ospredju Ferrarijev Kimi Raikkonen.

Lahko kdo Nicu Rosbergu prepreči še tretjo letošnjo zmago?
Lahko kdo Nicu Rosbergu prepreči še tretjo letošnjo zmago? FOTO: AP

Nemec Nico Rosberg je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko za VN Kitajske v Šanghaju. Drugi čas pred novo preizkušnjo svetovnega prvenstva formule 1 je dosegel Rosbergov sotekmovalec iz Mercedesove ekipe, Britanec Lewis Hamilton. Tretji je bil Ferrarijev Sebastian Vettel. Trening je dvakrat prekinila rdeča zastava. Najprej ko je Williamsov Brazilec Felipe Massa zavrtel svoj dirkalnik in na progo ob tem nanesel pesek, drugič pa so morali progo čistiti ostankov zadnje leve gume Renaultovega dirkalnika Kevina Magnussena.

Ferrarija na drugem treningu vrnila udarec
Potem ko sta prvi trening pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 dobila Mercedesova voznika, Nemec Rosberg in Britanec Hamilton, sta na drugem treningu pred VN Kitajske v Šanghaju prednjačila Finec Kimi Räikkönen, ki se je edini spustil pod mejo 1:37 minute, in njegov kolega pri Ferrariju, Vettel. Rosberg in Hamilton sta bila na drugem treningu tretji in četrti.

Potem ko si je v grozljivi nesreči na uvodni dirki sezone zlomil rebra, pa je zeleno luč za dirkanje na Kitajskem dobil Španec Fernando Alonso. Ta je s svojim McLarnom dosegel 12. čas na prvem in 11. čas na drugem treningu.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Drej Per
16. 04. 2016 20.30
Dejmo tardeci