Drugi športi

Mina Markovič slavila na Kitajskem

Šanghaj, 19. 10. 2014 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mina Markovič je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v kitajskem Wujiangu, kjer je na najvišji stopnički zmagovalnega odra stala že lani. Slovenska športna plezalka je vpisala še drugo zmago letos, obakrat je zmagala v Aziji, in 17. v svetovnem pokalu.

V finalu druge tekme azijske turneje svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnostnem plezanju so nastopili kar trije Slovenci. Slovenski športni plezalci so se odlično odrezali v polfinalu. Maja Vidmar in Mina Markovič sta bili na prvem in drugem mestu, Domen Škofic pri moških pa je bil tretji.

Mina Markovič
Mina Markovič FOTO: Miro Majcen

Vidmarjeva je v finalu po napaki v spodnjem delu smeri nazadnje zasedla osmo mesto izmed osmih finalistk, Škofic pa je še tretje stopničke letos zgrešil na podlagi slabšega polfinalnega izida. Francoz Romain Desgranges je padel na istem oprimku kot slovenski tekmovalec, a je, ker je bil v polfinalu za eno mesto boljši od Škofica, nazadnje stopil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra, Radovljičan pa je obstal tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Pri moških je presenetljivo, s prvencem na tekmah najvišje ravni in komaj drugimi stopničkami v svetovnem pokalu, zmagal Italijan Stefano Ghisolfi. Šesti po polfinalu je najvišje postavil letvico v moški smeri, čeprav se ni dotaknil vrha smeri.

Veliki favorit Kanadčan Sean McColl, vodilni po prvih dveh krogih, je po napaki padel na peto mesto. Drugi je bil Španec Ramon Julian Puigblanque. V ženski konkurenci pa so družbo Markovičevi na zmagovalnem odru delale še Nizozemka Anak Verhoeven na drugem mestu in Francozinja Helene Janicot na tretjem. Tudi v ženskem finalu nobena od finalistk ni osvojila vrha smeri.

Markovičeva (414) je z novo zmago in novimi stotimi točkami prehitela Verhoevnovo (400) in skočila na tretje mesto skupno. Mesto vodilne je ohranila Južnokorejka Džain Kim (461), čeprav je ostala brez finala na desetem mestu. Druga skupno Avstrijka Magdalena Röck (450), četrta danes, je na le 11 točk zmanjšala zaostanek za Kimovo.

Tudi po Wujiangu razmere v skupnem seštevku pri moških ostajajo nespremenjene. Škofic (314) je še naprej četrti skupno. Avstrijec Jakob Schubert (428) vodi, kljub ponesrečenem nastopu in 17. mestu danes, drugi skupno je Desgranges (371), tretji pa McColl (346).

Azijska turneja se bo končala s tekmo na Japonskem (Inzai) 26. oktobra. Karavana se bo nato preselila znova v Evropo, kjer bo 16. novembra sklepno dejanje sezone svetovnega pokala s finalom v Kranju.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.