Drugi športi

Williamsova nesporna favoritinja v boju za 18. grand slam naslov

New York, 06. 09. 2014 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
2

Danka Caroline Wozniacki je v polfinalu OP ZDA vodila s 7:6 in 4:3, potem pa je morala njena tekmica Kitajka Peng Shuai zaradi slabosti dvoboj predati. Prva nosilka turnirja Američanka Serena Williams je v drugem dvoboju odpravila Rusinjo Jekaterino Makarovo z 2:0 v nizih.

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki FOTO: Reuters
Peng Shuai so morali iz igrišča odpeljati na invalidskem vozičku, ker se je zvijala od bolečin. V drugem nizu je imela v hudi pripeki velike težave in je vzela najprej zdravniški premor, po desetih minutah se je vrnila na igrišče, vendar se je dokončno poslovila od nastopa po petih točkah. Pengova je precej pozneje povedala, da ji je zdravnica svetovala, naj se ne vrne na igrišče. "Dejala sem, ne, ne, želim si nadaljevati, ne predati. Čeprav sem tudi sama čutila, da ne bom mogla dolgo zdržati, sem si želela še enkrat izzvati tekmico. O sami tekmi nisem razmišljala, želela sem si le, da bi krči prenehali in da bi lahko normalo dihala," je dejala Pengova.

"To je bilo zelo težko gledati. Želela sem si, da bi polfinale odigrala do konca. Zelo mi je žal za Pengovo, ki je igrala zelo dobro. Upam, da bo z njo kmalu vse v redu ... Vesela sem, da sem ponovno v finalu. Sedaj si bom privoščila ledeno kopel, nato pa bom gledala drugi polfinale," je dejala Caroline Wozniacki. Nekdanja prva teniška igralka sveta bo drugič igrala v finalu turnirjev za veliki slam. Prvič ji je to uspelo pred petimi leti, ko jo je prav na OP ZDA premagala Belgijka Kim Clijsters

Prva igralka sveta je v drugem polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni premagala Rusinjo Jekaterino Makarovo s 6:1 in 6:3. V finalu bo nesporna favoritinja Williamsova, med drugim tudi zato, ker je dobila osem medsebojnih dvobojev, Danka pa le enega; leta 2012 je v Miamiju slavila v četrtfinalu s 6:4 in 6:4. Williamsova jo je premagala obakrat tudi letos, v Montrealu in Cincinnatiju, obakrat pa sta morali odigrati tri nize. Pred OP ZDA je Williamsova dobila dva turnirja, Stanford in Cincinnati ter bila v polfinalu Montreala. Serena se bo merila za svoj že osemnajsti posamični veliki slam. V Flushing Meadowsu je zmagala petkrat, tudi prejšnji dve leti. "Zelo sem vesela, da sem v finalu. To je res dober občutek," je pojasnila Williamsova. V drugem polfinalu ni bilo drame, kot v prvem. Makarova, ki je v prvem nizu sicer izenačila na 1:1, ni imela nobenih možnosti za zmago. Williamsova je namreč dobila naslednjih devet iger in po vsega uri tudi dvoboj.

Sania Mirza
Sania Mirza FOTO: Reuters

Mirza in Soares najboljša v mešanih dvojicah
Indijka Sania Mirza in Brazilec Bruno Soares sta zmagala med mešanimi dvojicami na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku. Prva nosilca sta v finalu premagala Američanko Abigail Spears in Mehičana Santiaga Gonazaleza v treh nizih. Soares je na OP ZDA osvojil še drugo zmago v dvojicah. Leta 2012 je bil najboljši z Rusinjo Jekaterino Makarovo. Sania Mirza je pred tem na grand slamih med pari zmagala leta 2009 v Avstraliji in leta 2012 v Franciji, obakrat z rojakinjo Mahesh Bhupathi.

Izidi, polfinale, ženske:
Serena Williams (ZDA/1) - Jekaterina Makarova (Rus/17) 6:1, 6:3
Caroline Wozniacki (Dan, 10)
- Shuai Peng (Kit) 7:6, 4:3, predaja

mešane dvojice:
Sania Mirza/Bruno Soares (Ind/Bra) - Abigail Spears/Santiago Gonazalez (ZDA/Meh) 6:1, 2:6, 11:9.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
06. 09. 2014 10.43
+0
caroline je res lepotica, sam bo zelo težko premagala Sereno v finalu
petervodeb
06. 09. 2014 07.08
+0
caroline lepotica.... takoj za ano....