Drugi športi

MOK odkril še 45 pozitivnih dopinških testov iz olimpijskih iger

Lozana, 22. 07. 2016 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sporočil, da so pri ponovnem testiranju vzorcev, odvzetih športnikom na olimpijskih igrah v letih 2008 in 2012, odkrili še 45 pozitivnih dopinških primerov.

Mok je sporočil, da je bilo na drugi stopnji ponovnega nadzora vzorcev iz Pekinga 2008 pozitivnih 30 testov. Med tem je 23 dobitnikov medalj, 30 športnikov s pozitivnimi testi pa prihaja iz štirih športnih panog in osmih držav. Iz Londona 2012 je bilo po ponovnem testiranju pozitivnih še 15 vzorcev, gre za udeleženec iz dveh športnih panog in iz devetih držav.

Mok je skupno opravil že 1243 dodatnih testiranj vzorcev, odvzetih na zadnjih dveh največjih športnih tekmovanjih na svetu. Pokazali so, da je skupno na novo odkritih pozitivnih športnikov že 98, Mok pa bo politiko ponovnega testiranja vzorcev še nadaljeval.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
25. 07. 2016 18.06
leta 2008 je nekdo v Pekingu osvojil zlato kolajno, pridobil nagrade nove sponzorske pogodbe ...Drugi običajno dobi drobtibice, WADA ni opravila svojega dela in sedaj za nazaj s pomočjo MOK-a pere umazano perilo.Za moje pojme Wada ni več primerna za opravljanje svojega dela.Lahko pa vsem prizadetim športnikom za nazaj plačajo primerne odškodnine.Vzorec,ki je bil pregledan in spoznan da ni pozitiven bi bilo treba uničiti in ne 10 x testirati v obdobju 5,10 let. Koliko je možnosti, da so se vzorci ob večkratnem testiranju okužili??? Kako se v 8 letih razvija vzorec,kaj delajo substance v vzorcu -se z leti jačajo,slabijo???Potem nek SLO kolesar želi izplačilo zaostalih plač in kar naenkrat postane pozitiven na vzorcu starem več let ,ki ga pa ni več, ker so ga porabili za ,,večkratno,, testiranje. O tem si ne upa noben novinar pisati,ker sta Wada in Mok prevplivna,prebogata??? Ne podpiram uporaba dopinga ,je pa dejstvo, če športnik danes ne hodi ,,hudo,, po robu rezultatov ne bo.Doping je enostavno dejstvo in sprašujem se zakaj je nekaj dovoljeno nekaj pa ne.Zdravje športnikov je zadnje, vpliv velikih multinacijonalk ,da so njihovi proizvodi dovoljeni od konkurence pa ne se verjetno pozna na kakšnem računu odgovornih v Wada in MOK.
Zverina56
22. 07. 2016 15.16
+1
torej bi mogl še preostale države izklučt iz OI ki so kršile te zakone.... pač čist preprosto :) razn če navjo zdej telim državam pogledal skoz prste oz. te dokaze pometl pod preprogo :)
Sisoje
22. 07. 2016 14.05
+1
Kaj pa sankcije proti tem drzavam ? Ah da to niso rusi......