Drugi športi

Montoya naslednji, ki se bo odločil za DTM?

München, 11. 09. 2013 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so se v nemškem prvenstvu turnih avtomobilov (DTM) preizkusili številni nekdanji dirkači formule 1, bi lahko šel po njihovih stopinjah še Kolumbijec Juan Pablo Montoya. Snubil naj bi ga BMW.

Avtomobilistična serija DTM bi lahko v novem tekmovalnem letu dobila zvezdniško okrepitev. V nemških dirkaških krogih se omenja predvsem Juan Pablo Montoya, ki naj bi resno razmišljal o selitvi med elito nemškega prvenstva turnih avtomobilov. Nekdanji zvezdnik formule 1, danes pa dirkač v ameriški seriji NASCAR, naj bi imel na mizi mamljivo ponudbo BMW.

Juan Pablo Montoya
Juan Pablo Montoya FOTO: Reuters
"Nimamo komentarja na špekulacije,“ so se na namigovanja odzvali pri BMW-ju, kjer so seznanjeni s podatkom, da Kolumbijcu po koncu letošnje sezone poteče pogodba z aktualnimi delodajalci v seriji NASCAR. Čeprav pri nemškem avtomobilskem velikanu ne želijo govoriti o morebitni veliki okrepitvi, pa se vodstvo dirkaške serije zaveda, da je "igralec" formata Montoya vedno dobrodošel.

"S kakšnimi zasedbami bodo posamezne ekipe krenile v novo sezono, bo jasno v naslednjih mesecih. Dejstvo je, da so dirkači formata Montoya vedno dobrodošli. Vrata DTM so mu na široko odprta,“ je namigovanja komentiral šef dirkaške serije Hans Werner Aufrecht. Karavana se bo konec tedna ustavila v Oscherslebnu, kjer bo na sporedu osma dirka sezone.

pasica DTM (Oschersleben)
pasica DTM (Oschersleben) FOTO:

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xproject
11. 09. 2013 21.24
+6
Ko je še vozil Montoya je bila F1 še zanimiva...tip je vedel kako poživit dirkanje...ni ga bilo strah napadanja...dostikrat je šel na nož pri prehitevanjih...resnično manjka takih ;)
Sputnik
12. 09. 2013 08.23
+4
res je ja. vozi agresivno in hitro. edini ki je bil blizu tega v pretekli sezoni v F1 je bil kobayiashi ki pa ga ni več. upam da se bo vrnil ker je super dirkač
rko
11. 09. 2013 17.09
-3
TA JE TUT EN NAPIHNJINJO LATINSKI... BLAGE VEZE