Drugi športi

Motiva ne manjka nikomur

Ljubljana, 07. 05. 2018 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Za Samom Miklavcem je teden dni priprav s prenovljeno in pomlajeno slovensko moško odbojkarsko reprezentanco, ki z nestrpnostjo čaka začetek igranja v evropski ligi. Z motiviranostjo fantov je zelo zadovoljen, kot tudi z delom novega pomočnika Sebastijana Škorca.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se v spremenjeni in nekoliko pomlajeni zasedbi pripravlja na začetek novoustanovljene evropske lige. Tolažilnega tekmovanja za slovensko izbrano vrsto, ki si je na igrišču zagotovilo nastopanje v elitni skupini svetovne lige, a po spletu sila čudnih okoliščin, ostalo pred vrati tekmovanja. Odbojkarska zveza Slovenije, igralci in stroka so se z epilogom težko sprijaznili. Tudi z dejstvom, da bodo zdaj igrali v t.i. evropski ligi. A tekmovanje bodo skušali izkoristiti za privajanje spremenjene zasedbe na reprezentančno raven. V družbi izkušenih posameznikov se kalijo nekateri mladi obetavni igralci. Zanje in njihov napredek, pod budnim očesom selektorja Slobodana Kovača, skrbi trener Samo Miklavc, ki mu pri delu pomaga Sebastijan Škorc. "Zaenkrat je vse tako, kot mora biti. Zadovoljen sem s prizadevnostjo fantov pri delu, z željo in voljo, ki jo kažejo na vsakem treningu. V primerjavi z evropskim prvenstvom pri delu vseskozi pomagata italijanski kondicijski trener Carlo Sati, tu je še analitik Milan Simojlović," je za 24ur.com povedal Miklavc.

Samo Miklavc (levo) se uspešno spopada z novo vlogo v izbrani vrsti.
Samo Miklavc (levo) se uspešno spopada z novo vlogo v izbrani vrsti. FOTO: Aljoša Kravanja

Primorec je letošnjo sezono prebil na klopi državnih prvakinj, mariborske zasedbe Nove KBM. Zdaj se je vrnil v moško odbojko in gara, da bi skupaj s sodelavci na začetek evropske lige kar najbolje pripravil reprezentanco. "10 let sem prisoten v moški odbojki, tako da je bilo zame nekaj novega sedeti na klopi deklet. Vesel sem, da nam je uspelo osvojiti državni naslov, zdaj pa sem v popolnosti predan delu z reprezentanti. Lepo se je srečati in delati z nekaterimi fanti, ki sem jih imel v kadru že v kadetski in kasneje mladinski reprezentanci. Vsekakor gre za igralce, ki bodo, ob menjavi generacije, predstavljali nosilce igre članske izbrane vrste, ki igra vidno vlogo v evropski in svetovni odbojki," je nadaljeval Miklavc.

Vrhunec bo svetovno prvenstvo
Zdaj so vse misli stroke usmerjene v evropsko ligo, v pripravo na uvodne preizkušnje, kjer bodo tudi druge reprezentance nastopile v nekoliko spremenjenih zasedbah, s t.i. ravojnimi ekipami. Vrhunec letošnje sezone pa bo svetovno prvenstvo, kjer se bo najboljšim posameznikom zbranim na pripravah reprezentance, priključilo še nekaj posamznikov, ki so imeli ključne vloge na zadnjem evropskem prvenstvu. "Ta hip je pomembno, da novi igralci začutijo duh reprezentance, da se z dobrimi igrami približajo želeni ravni. Vsekakor bo Slobodan Kovač med njimi iskal posameznike za popolnitev izbrane vrste, ki bo nastopala v Italiji. Tudi zaradi tega ne čudi, da so tako zelo motivirani, pripravljeni na garanje, saj je cilj vsakega igralca, da bi igral turnirje na najvišji ravni," pravi Miklavc, ki je izjemno vesel, da je znova združil moči z dolgoletnim odbojkarskim prijateljem Sebastijanom Škorcem: "Poznava se že dolgo, gre za dolgoletnega reprezentanta, tudi trenerja in vidim ga, da je za delo zelo motiviran. Lepo je, mislim, da nama je uspelo ustvariti pravo delovno vzdušje in se že veselim prvih tekem."

Za Janom Kozamernikom je uspešna sezona pri italijanskem Trentinu.
Za Janom Kozamernikom je uspešna sezona pri italijanskem Trentinu. FOTO: Damjan Žibert

V reprezentanci pa niso le igralci, ki so v preteklosti trkali na vrata izbrane vrste, ampak tudi številni tisti, za katerimi so zelo uspešne sezone v najmočnejših evropskih ligah. Tudi Tonček Štern, za katerim je izjemna sezona v italijanski Serie A, kot tudi Jan Kozamernik in mnogi drugi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.