Drugi športi

Murray bo po koncu teniške kariere zaplul v nogometne vode, Đokovića še prej čaka kazen zaradi nešportnega obnašanja

Doha, 10. 01. 2017 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vtisi po velikem finalu turnirja v Dohi, ko je srbski as Novak Đoković v treth niz opravil s prvim igralcem sveta Andyem Murrayom, se še niso dodobra razblinili, Škot pa se že poigrava z mislijo, kateri izzivi ga čakajo po koncu kariere. Medtem pa je Srb dobil položnico zaradi nešportnega obnašanja na igrišču.

Prvi igralec sveta se poigrava z življenjem po končanju teniške kariere.
Prvi igralec sveta se poigrava z življenjem po končanju teniške kariere. FOTO: AP
Številni športniki že v času aktivne kariere razmišljajo o dogajanju po upokojitvi in tenisač Andy Murray ni nobena izjema. Če gre verjeti njegovemu intervjuju v reviji The Times, bo Škot kariero nadaljeval v nogometnih vodah. "Nekoč bi se rad preizkusil tudi v trenerskih vodah, vendar ne takoj po koncu kariere. Najprej se bom posvetil družini, rad bi videl svoje otroke odraščati. Morda bom nadaljeval v tenisu, vsekakor pa bi se rad preizkusil tudi v nogometu. Že sedaj ga pogosto spremljam," je priznal trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam, čigar dedek je v petdesetih letih igral za edinburški klub Hibernian, njega pa so v otroštvu vabili glasgowski Rangersi.

Seveda Murray z uvajanjem v nogometni svet ne bi smel imeti večjih težav, saj bi marsikateri nasvet prejel tudi s strani svojega sonarodnjaka in ikone Manchester Uniteda, Sira Alexa Fergusona, ki mu je pred Grand Slamom podal nekaj spodbudnih besed: "Veliko je govoril o doslednosti svojega kluba in kako jo ohranjati skozi leta. To je bilo nekaj izjemnega glede na njegovo trofejno nogometno pot." Če pa se bo že lotil nogometnega posla, mu bo ob strani prav zagotovo stal tudi nekdanji trener Liverpoola, Brendan Rodgers, ki ob zadnjem snidenju z Murrayem ni skrival navdušenja: "Kakšen fant! Neverjetno."

Novak Đoković si je v finalu prislužil kazen za nešportno obnašanje, ob koncu pa se je vendarle veselil zmage.
Novak Đoković si je v finalu prislužil kazen za nešportno obnašanje, ob koncu pa se je vendarle veselil zmage. FOTO: AP

Po drugi strani pa njegov veliki tekmec, trenutno drugi tenisač lestvice ATP Novak Đoković ne razmišlja le o koncu kariere temveč tudi o kazni, ki ga je doletela v nedavnem finalu v Dohi. V prvem setu je namreč teniško žogico z loparjem namerno odbil s terena, ta pa je po nesrečnem naključju zadela gledalko, naravnost v glavo. Prav zaradi tega neljubega dogodka je Đoković prejel 3.2000 evrov kazni, zaradi nešportne poteze na igrišču. "Nikogar nisem želel poškodovati. V prihodnosti bom zagotovo bolj pazljiv. Iskreno, nisem mislil, da bo žoga poletela v publiko. Nikogar nisem želel zadeti. Seveda sprejmem posledice, saj se takšne stvari ne smejo ponoviti," je svoje dejanje komentiral srbski teniški as.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
10. 01. 2017 22.15
+0
Na posnetku ni čisto nič opaziti da bi žogica koga začela bedaki
Klavdij Volk
10. 01. 2017 22.41
+0
Zadela ali začela?Štajerrrrrrci od samega mraza še pisat ne znate..
Mariborrrrrrrrr
11. 01. 2017 08.55
+1
Se zgodi zadela sem mislil volk da me nebos pojedo 😂😂😂😂