Drugi športi

VIDEO: Murray gladko v finale, Nišikori v triurnem maratonu dodobra namučil Đokovića

Rim, 14. 05. 2016 23.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu teniškega mastersa v Rimu se bosta pomerila Andy Murray in Novak Đoković. Škot je v polfinalu po pričakovanjih brez težav odpravil nepostavljenega Francoza Lucasa Pouilleja (6:2, 6:1), Đoković pa je v novi teniški poslastici v treh nizih po treh urah boja odpravil Japonca Keia Nišikorija (2:6, 6:4, 7:6).

Andy Murray si je prvi zagotovil finalno vstopnico v Večnem mestu, potem ko je s 6:2 in 6:1 ugnal francoskega teniškega igralca Lucasa Pouilleja. Za zmago je Škot potreboval zgolj dobro uro, potem ko je prvi niz trajal 35, drugi pa 27 minut. Murray v Rimu kaze fantastično formo, saj na poti do svojega prvega finala v italijanski prestolnici še ni oddal niza. ''Odprto prvenstvo Francije se začne čez dober teden. Ni več veliko časa, tako da bo super odigrati novo veliko tekmo,'' je pred finalom sporočil Murray.

Đoković se je namučil z Japoncem Nišikorijem.
Đoković se je namučil z Japoncem Nišikorijem. FOTO: AP

Drugi polfinalni obračun med Novakom Đokovićem in Keiem Nišikorijem je bil precej bolj napet in zanimiv. Japonec je v prvem nizu prikazal zelo dober tenis in Srba z dvema brejkoma postavil v neljub položaj (6:2), a Đoković je znova pokazal, da je najboljši ravno takrat, ko je to najbolj potrebno. V drugem nizu je Đoković zaigral precej bolje in v deseti igri le uspel izkoristiti sedmo brejk žogico za izenačenje na 1:1 (6:4). V odločilnem, tretjem nizu je Đoković povedel s 4:1, a nato dopustil, da se je Nišikori s tremi osvojenimi igrami vrnil v igro (4:4). V deseti igri je Japonec pri zaostanku s 4:5 Noletu ponudil prvo zaključno žogico, a se je nato le izvlekel in izenačil na 5:5. Zmagovalca dvoboja je odločila podaljšana igra. V tej je Nišikori povedel s 3:1, a nato močno popustil, kar je Srb znal izkoristiti in z minibrejkom povedel s 6:3. Japonec je izkoristil dva servisa in znižal na 5:6, Đoković pa je nato na svoj začetni udarec le odločil polfinalni obračun sebi v prid. 

Finale med Murrayem in Đokovićem bo ponovitev finala iz mastersa v Madridu izpred tedna dni, ko je v finalu z 2:1 v nizih slavil Srb. Zanimivo bo videti, kako se bo znašel Đoković, ki je v zadnjih dveh dnevih na igriščih v Rimu - v petek je premagal Rafaela Nadala - preživel kar pet ur in pol. Na drugi strani Murray kar tri ure manj. 

ATP Masters Rim, polfinale:
Novak Đoković (Srb/1) – Kei Nišikori (Jap/6) 2:6, 6:4, 7:6 (5)
Andy Murray (VB/2) – Lucas Pouille (Fra) 6:2, 6:1.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gcek
15. 05. 2016 15.52
PETER PEVEC PROSIM NE KOMENTERAJ VEČ TENISA, KER SI DELAŠ SRAMOTO BOLJE .DA SE NE SLIŠIŠ( recimo Kei Nishikori je preveč Japonski a si ti normalen)lp.