Drugi športi

Murray tako kot lani tudi letos v Madridu boljši od Nadala, v finalu z Đokovićem

Madrid, 07. 05. 2016 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Škot Andy Murray je v prvem polfinalu teniškega mastersa v Madridu premagal peščenega kralja Rafaela Nadala in se uvrstil v finale. Tam mu bo nasproti stal Novak Đoković, ki je v drugem polfinalu v dveh nizih premagal Japonca Keia Nišikorija.

Murray je bil v ključnih trenutkih bolj zbran kot Nadal.
Murray je bil v ključnih trenutkih bolj zbran kot Nadal. FOTO: AP

Andy Murray je ponovil lanskoletno zmago nad Nadalom, le s to razliko, da ga je lani ugnal v finalu. Tokrat je bil od Španca boljši v polfinalu. Škot se je izkazal z dobro napadalno in obrambno igro, ki je Nadalu povzročala veliko težav. Majorčan je storil precej nevsiljenih napak s forehandom, možnosti za zmago pa je zapravil z izjemno slabo realizacijo brejk žogic. Od 13 priložnosti mu je uspelo le dvakrat odvzeti servis, medtem ko je bil Murray v tem elementu igre precej bolj učinkovit (4/6). Škot je v prvem nizu že vodil s 5:2, a se je Nadalu uspelo vrniti v igro in izenačiti na 5:5, nato pa je z dvema zaporednima igrama Murray povedel z 1:0 v nizih (7:5). V drugem smo videli podobno zgodbo – Škot je vodil že s 5:2, a dopustil, da se Nadal vrne v igro. Majorčan je znižal na 4:5 in serviral za izenačenje, a se je ob fantastični obrambni igri Murraya in nerazumljivih napakah Nadala s forehandom do finalne vstopnice dokopal Murray (6:4).

V drugem polfinalu je prvi nosilec Novak Đoković premgal Japonca Keia Nišikorija. Azijec je Srbu predvsem v drugem nizu, ki ga je izgubil po podaljšani igri, nudil več kot dostojen upor, a vse skupaj ni bilo dovolj za osvojitev niza. Đoković se je uvrstitve v finale mastersa v Madridu veselil po osvojenih dveh nizih (6:3, 7:6) in po natanko dveh urah boja. 

ATP Madrid, polfinale:
Andy Murray (VB/2) – Rafael Nadal (Špa/5) 7:5, 6:4

Novak Đoković (Srb/1) – Kei Nišikori (Jap/6) 6:3, 7:6 (4)

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.