Drugi športi

Murray bo poiskal novega trenerja, z Mauresmojevo sta prekinila sodelovanje

London, 09. 05. 2016 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Britanski teniški igralec Andy Murray in nekdanja francoska tenisačica Amelie Mauresmo, ki je bila doslej njegova trenerka, sta se sporazumno razšla. Mauresmojeva je bila Škotova trenerka dve leti, Murray pa še ni sporočil, kdo bo prevzel trenersko funkcijo.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: AP
Andy Murray je včeraj izgubil finale teniškega turnirja serije masters v Madridu, boljši je bil Novak Đoković. Danes pa je Škot sporočil, da prekinja sodelovanje z Amelie Mauresmo, ki je bila dosedaj v vlogi prve trenerke. Pod vodstvom Mauresmojeve je Murray osvojil prva velika turnirja na peščenih podlagah in se uvrstil v finale odprtega prvenstva Avstralije 2015 in 2016.

"Veliko sem se naučil od Amelie v zadnjih dveh letih, tako na kot ob igrišču. Bila je pomirjujoč vpliv na moštvo in pogrešali jo bomo. Vzel si bom nekaj časa, da se odločim za naslednje poteze, vendar se ji zahvaljujem za vse, kar je storila, bila je izjemno pomemben del naše ekipe," je dejal Murray.

"Delo z Andyjem v zadnjih dveh letih je fantastična izkušnja zame. Resnično sem uživala v delu v njegovi izjemni ekipi. Zame je bil velik izziv že to, da sem morala toliko potovati. Njemu in njegovi ekipi želim vse dobro in upam, da bo osvojil še veliko lovorik," je Mauresmojeva sporočila prek Facebooka.

Đoković je v finalu teniškega turnirja masters serije ATP 1000 v Madridu. premagal Murrayja z izidom 2:1 v nizih. Murray, ki ni ubranil lani osvojene lovorike, je za uvrstitev v finale prejel 600 točk in ček v vrednosti 447.630 evrov. Škotu je poraz prinesel tudi zdrs po lestvici ATP, po novem bo tretji, drugo mesto za vodilnim Đokovićem pa bo pripadlo Švicarju Rogerju Federerju, ki je na tretjem mestu večne lestvice igralcev s 24 zmagami na mastersih. Osemindvajsetletni Beograjčan je tako bil že 12. uspešnejši od Murrayja v njunih zadnjih 13 medsebojnih obračunih, za prepričljivo statistiko 23-9 v zmagah v dvobojih s Škotom.

Amelie Mauresmo
Amelie Mauresmo FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
10. 05. 2016 08.31
je bla preveč deca za njega :)
KVADEJ
09. 05. 2016 19.31
-1
ma lahko ti zamenjaš 1000 trenerjev ne boš zmagu srba Đokovića
macek_garfield
09. 05. 2016 17.14
+5
eh, mury, nikoli ne bos no.1, ker pac nisi dovolj dober, tako to je, sprijazni se