Borilni športi

VIDEO: Slavje britanskega borca v super mušji kategoriji, večer v znamenju bratov Yafai

Birmingham, 13. 05. 2017 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Domači mušji as Khalida Yafai je z zmago nad Sugurujem Muranako ubranil naslov super mušje kategorije po verziji WBA ter še podaljšal niz neporaženosti pred domačimi navijači, s tem pa zadal poraz Japoncu, prvega po letu 2006.

Večer v Birminghamu je bil velik večer za družino Khalida Yafaia, saj se je pred velikim bratom v ringu z nasprotnikom za mednarodni super bantamski naslov pomeril tudi mlajši Gamal Yafai. Slednji je nato skupaj z gledalci v Barclaycard Areni držal pesti za domačega borca, ki v svoji karieri še ni utrpel poraza, temveč je nasprotnikom zadal 14 nokavtov, sedemkrat pa je zmagal po sodniški odločitvi. O b tej priložnosti je prvič branil naslov super mušje kategorije, ki si ga je zagotovil pred božičem po borbi z Luisom Concepcionom, tokrat pa se mu je v ringu zapostavil Japonec Suguru Muranaka, ki je prvič boksal na tujem terenu. "Nasprotnik bo moral biti nekaj zelo posebnega, če me bo želel premagati. Je sicer zelo agresiven, zaradi česar bom pod velikim pritiskom. Kljub temu ga imam namen zlomiti, v vsaki rundi. V ringu bom naredil nekaj škode," je sicer z nasmehom na obrazu pred borbo povedal Yafai, ki bi se v prihodnosti želi pomeriti tudi z velikimi imeni svoje kategorije, Med drugim se spogleduje tudi z Romanom "Chocolatitom" Gonzalesom, s katerim bi lahko še utrdil svoje ime v diviziji in dokazal, da ni zgolj 'muha enodnevnica'.

Domači borec je že takoj po prihodu v ring prevzel ritem v svoje roke in delil močne udarce ter se izkazal s številnimi kombinacijami. V drugi rundi je  tako iztržil že prvi nokdavn, ki je presenetil Japonca. Slednji je v nadaljevanju skušal tekmeca potisniti na rob, ta pa mu je odgovarjal s čistimi udarci, sledila je izenačena četrta runda, v peti pa je z močnim udarcem presenetil gostujoči borec. Yafai je v šesti rundi udarjal v telo nasprotnika, vendar je bil slednji na močne zamahe Britanca popolnoma imun, s tem je dokazal, da se ne bo pustil ustrahovati domačemu občinstvu. 'Samuraj' je s svojo predstavo presenetil tako nasprotnika kot tudi Birminghamsko dvorano, udarci ga niso niti najmanj zamajali, temveč se je nanje odzval z napadom. Gledalci so bili tako priča pravi boksarski poslastici, katere zmagovalec je postal Britanec, ki je tako uspel ubraniti naslov super mušje kategorije. Kljub porazu pa je Japonec z borbo opozoril nase, zato bomo zanj v prihodnosti prav zagotovo še slišali.

Posnetek borbe si lahko ogledate tudi na VOYO: http://voyo.si/izberi-in-poglej/sport/boks

Zmagovalec obračuna Khalid Yafai.
Zmagovalec obračuna Khalid Yafai. FOTO: AP

Živahno in borbeno dogajanje pred velikim obračunom
V uvodnem obračunu večera sta se v velterski kategoriji spopadla domačin Josh Kelly in Španec Jony Vina, ki pa je v tretji rundi po sodniški prekinitvi moral priznati premoč Britancu.

V drugi borbi večera sta se v super lahki kategoriji 'spopadla' Frankie Gavin in Renald Garrido, gledalci v Birminghamnu pa so bili lahko nad predstavo domačega asa nekoliko razočarani. Francoz je namreč delil udarce v ringu in pošteno namučil Angleža, slednji je sicer po sodniški odločitvi postal zmagovalec, čeprav so bili številni navdušeni nad Garridovo razigranostjo v ringu.

V tretji borbi večera je v ring stopil mlajši brat glavnega akterja večera, mladi Gamal Davis, ki je izzval Seana Davisa za mednarodni naslov v super bantamski kategoriji po verziji WBC. V začetku se je izkazal predvsem Yafai, ki se je ob napadih tudi odlično izmikal udarcem in presenetil nasprotnika s številnimi nokdavni, zaradi katerih si je tudi prislužil naslov ter s tem poskrbel za odlično uverturo pred spopadom starejšega brata.

S tribun je ob pričetku četrte borbe odmevala glasba podpora britanskemu borcu Samu Eggingtonu, ki je za evropski naslov v velterski kategoriji izzval Ceferina Rodrigueza, ki ga je Britanec z močnimi nokavti izrinil iz ringa. Novi evropski prvak je tako postal Eggington, ki je hudo zdelal nasprotnika iz Španije.

Spored borb:

Borba v velterski kategoriji (66,68kg):
Josh Kelly (VB) vs. Jony Vina (ŠPA): zmaga v tretji rundi po sodniški prekinitvi

Borba v super lahki kategoriji (63,50kg):
Frankie Gavin (VB) vs. Renald Garrido (FRA): zmaga po sodniški odločitvi

Borba po verziji WBC v super bantamski kategoriji (63,50kg):
Sean Davis (VB) vs. Gamal Yafai (VB): zmaga po prekinitvi v šesti rundi

Borba za evropski naslov v velterski kategoriji (66,68kg):
Ceferino Rodriguez (ŠPA) vs. Sam Eggington (VB): zmaga po nokavtu

Borba za naslov v super mušji kategoriji WBA (52,16kg):
Khalid Yafai (VB) vs. Suguru Muranaka (JAP): zmaga po sodniški odločitvi

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.