Drugi športi

Na ljubljanski Kongresni trg se vrača odbojka na mivki

Ljubljana, 29. 07. 2015 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Konec tedna bo ljubljanski Kongresni trg gostil drugi turnir v odbojki na mivki Ljubljana Challenge. Med udeleženci bosta tudi nekdanja najboljša slovenska igralca odbojke na mivki Erika Fabjan in Jasmin Čuturič.

Odbojka na mivki se vrača v središče Ljubljane drugo leto zapored. Po uspešni lanski izvedbi Ljubljana Challengerja, ko si je boje na Kongresnem trgu ogledalo lepo število gledalcev, prireditelji za letošnjo izvedbo napovedujejo še več dogajanja in kvalitetne odbojke, glavno dogajanje bo na sporedu v petek in soboto. "Letos bo kulisa še bolj mogočna, sprejela bo še več gledalcev, za glavnim igriščem bo plaža, kjer se bo vsakdo lahko preizkusil v igranju odbojke na mivki. V primerjavi z lani bo na turnirju več tujih ekip, tako da bo šlo za močnejši turnir, a še vedno na tej ravni, da v polfinalu, finalu lahko pričakujemo tudi slovensko ekipo," je dejal Simon Rožman, direktor podjetja Extreme.

Na mivko se po enajstih letih vrača tudi eden najboljših slovenskih odbojkarjev Jasmin Čuturič. Nekdanji slovenski reprezentant pravi: "Verjamem, da bova v Ljubljani s soigralcem Petrom igrala še bolje, prihodnje leto pa se resnično mislim dokončno posloviti od aktivnega igranja."

Nejc Zemljak
Nejc Zemljak FOTO: OZS

"Konkurenca bo še močnejša kot lani, več bo tujih ekip, tudi slovenske bodo boljše kot lani, sam turnir pa bo sam po sebi presežek za odbojko na mivki v Sloveniji. Z Moniko si želiva priti čim višje, vendar je težko napovedati, kako visoko lahko prideva," je dejala Erika Fabjan, s sestro Simono še vedno najbolj uspešna slovenska igralka odbojke na mivki, ki se je prav na lanskem turnirju vrnila na tekmovalno sceno.

Lani je v ženski konkurenci slavila hrvaško-ameriška naveza Dalida Vernier in Kelly Claes, v moški pa slovenski dvojec Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Zemljak bo letos združil moči z Aljošo Urnautom, sinom nekdanjega slovenskega reprezentanta Andreja Urnauta in bratrancem zdajšnjega kapetana slovenske reprezentance Tineta Urnauta. "Urnauti so sinonim za zmagovanje in vedno, ko igraš z enim od njih, si lahko zadovoljen. Dejstvo je, da bo letošnja udeležba močnejša, še več ekip bo konkurenčnih za končno zmago," je povedal Zemljak. Ženski finale bo na sporedu v soboto ob 21. uri, moški uro pozneje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.