Drugi športi

Na ljubljanski mivki tudi sestri Fabjan

Ljubljana, 31. 07. 2014 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kongresni trg v središču Ljubljane je prizorišče mednarodnega turnirja v odbojki na mivki, Ljubljana Beach Volley Challenge, s pisano mednarodno zasedbo. Precej je tudi slovenskih dvojic, v ženski konkurenci bosta tako nastopili sestri Fabjan, v moškem delu navijači veliko pričakujejo od Zemljaka in Pokeršnika.

Mednarodni turnir v odbojki na mivki Ljubljana Beach Volleyball Challenge bo 1. in 2. avgusta potekal na Kongresnem trgu. Ljubljanski turnir je privabil tako dobre tuje kot tudi domače odbojkarje in odbojkarice. V ženski konkurenci recimo sestri Fabjan, le da ob izkušeni Eriki tekmovala precej mlajša Katarina, v konkurenci sta tudi Martina Jakob Emeršič in Jelena Strel Kosmač, pa Ana Skarlovnik in Jelena Pešič, pa Primorki Tjaša Jančar in Nina Lovšin. Erika Fabjan je v navezi s sestro Simono dolgo časa uspešno nastopala na domačih in tujih peščenih igriščih, nato je sledil premor. Po dveh letih se na igrišča vrača Erika trenutno le za ta turnir in to skupaj z mlajšo sestro Katarino.

Pri moških bodo nastopile najboljše slovenske dvojice, z Nejcem Zemljakom in Janom Pokeršnikom, pa njegov brat Dejan Pokeršnik v navezi z Juretom Petrom Bedračem, pa dvojica Anže Bahč in Tadej Boženk, pa primorska dvojica Leo Mohorič in Klemen Ponikvar. Med favoriti za naslov sta Argentinca Julian Azaado in Pablo Bianchi, ki sta izpadla v kvalifikacijah turnirja v Celovcu, njuna najboljša uvrstitev na turnirjih svetovne serije pa je visoko deveto mesto. "Podoben turnir smo že imeli v načrtu že v prvem letu mojega mandata, a nam je zmanjkalo časa. Tokrat je drugače in v sodelovanju s podjetjem Extrem nam je uspelo vse skupaj tudi uresničiti. Želim si, da bi bil turnir lep primer dobre organizacije in da bi na njem lahko gradili tudi v prihodnje," je povedal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak
Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak FOTO: FIVB
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
31. 07. 2014 21.56
+1
Lepo, ticka. Ena in druga.
ILoveGaming
31. 07. 2014 20.42
+3